Élet-Stílus

Megkezdte a felkészülést a Rátgéber-csapat

Hétfőn megkezdődött a női kosárlabda-válogatott felkészülése a lettországi Európa-bajnokságra, Rátgéber László szövetségi kapitány egyelőre 12 emberrel dolgozik Pécsett.

“Öten hiányoznak, a bourges-i Bujdosó Nóra még játszik a francia bajnokságban, Englert Orsolya nemrég ért haza Reims-ből, Krivacsevics Tijana és Raksányi Krisztina érettségizik, Vajda Anna pedig orvosnál van – nyilatkozta az MTI-nek a Szpartak Moszkvával áprilisban Euroliga-aranyérmes szakember. – Utóbbinak a bokája sérült, a holnapi MRI-vizsgálat dönt arról, hogy szükséges-e műtét. Ma délelőtt túlestünk a bevezető edzésen, egyelőre elég heterogén a csapat. Napi két tréninget tartok a lányoknak, hétvégén pedig Csehországban játszunk majd három meccset.”

Európa trónján a Szpartakkal (MTI)

Európa trónján a Szpartakkal (MTI)

Ami a múlt héten befejeződött orosz idényt illeti, az újvidéki származású mester elégedetten összegezte moszkvai tapasztalatait. “Nem cserélném el ezt a szezont semmire. Tavaly azért hagytam el a nyugalmat, biztonságot jelentő Pécset, hogy Euroligát nyerjek, ez sikerült, ráadásul a miénk lett a Szuperkupa is. Az orosz kupában és bajnokságban másodikok lettünk a Jekatyerinburg mögött, de ők túl jó csapatot alkotnak ahhoz, hogy ne nyerjenek semmit. Úgy szemléltetném a rivalizálásunkat, hogy az angol fociban is megvan a Chelsea-nek például a maga Manchester Unitede vagy Arsenalja.”

Ami a júniusi Eb-t követő jövőt illeti, Rátgéber közölte: aláírt szerződése van Moszkvában, amely ráadásul 20 százalékos fizetésemelést garantál neki a következő idényre. Ha bármelyik fél meggondolja magát, május végéig még lehet módosítani.

A magyar válogatott június 7-én játssza első mérkőzését az Európa-bajnokságon, a Görögország elleni csoportmeccs helyszíne Liepaja lesz.

Az Eb-re készülő jelenlegi keret:
Németh Bernadett (Szeged), Semsei Barbara (Sopron), Fűrész Diána (Győr), Fegyverneky Zsófia (Brno), Honti Kata (Sopron), Somogyi Andrea (Pécs), Vida Anna (Győr), Horváth Zsuzsanna (Sopron), Horti Dóra (Sopron), Ujhelyi Petra (Rivas Ecopolis), Császár Andrea (Estudiantes), Horváth Zsófia (Zalaegerszeg)

A válogatott tervezett programja az Eb-ig:
május 8., 17 ó: Csehország-Magyarország (Luhacovice)
május 9., 17 ó: Csehország-Magyarország (Luhacovice)
május 10., 11 ó: Csehország-Magyarország (Luhacovice)
május 18., 18 ó: Magyarország-Szerbia (Pécs)
május 19., 11:30 ó: Magyarország-Szerbia (Pécs)
május 28., 20 ó: Magyarország-Ausztrália (Párizs)
május 29., 20 ó: Magyarország-Franciaország (Párizs)
május 30., 18 ó: Magyarország-Ausztrália (Párizs)
május 31., 13 ó: Magyarország-Csehország (Párizs)
június 3., 19 ó: Magyarország-Horvátország (a helyszín még nem ismert)
június 4., 11:30 ó: Magyarország-Horvátország (a helyszín még nem ismert)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik