Élet-Stílus

Csak októberben lesz új Windows?

A korai, nem végleges változatok sorra jönnek ki az új operációs rendszerből. Az Acer brit részlegének vezetője pedig kikotyogta, várhatóan október végén jelenik meg hivatalosan az új szoftver.

Robert Watkins, az Acer brit csoportjának ügyvezető igazgatója a napokban egy interjúban beszélt a Windows 7 megjelenéséről, elárulva többek között, hogy egészen pontosan október 23-án számíthatunk a hivatalos debütre. Azt nem tudni, hogy a dátumot miért kotyogta ki, az viszont immár biztosnak tűnik, hogy amennyiben az utolsó pillanatban nem változtatnak az útiterven, még idén kezünkbe vehetjük majd a végleges verziót.

Az elsősorban a sebesség, a megbízhatóság, valamint a kényelem terén előrelépést nyújtó operációs rendszer esetében eddig az volt a kérdés, hogy mihez képest jelenik meg három éves eltéréssel. Azt ugyanis már jóval korábban tudtuk, hogy a Microsoft szeretné közelebb hozni egymáshoz az újabb generációk megjelenési időpontját, vagyis a jövőben 2-3 éves időközönként piacra dobnák az újabb fejlesztéseket. Mivel azonban a Vista nagyvállalatoknak szánt változata 2006 őszén, az összes többi verzió pedig 2007 elején jelent meg, eddig leginkább két eltérő útiterv közül választhattunk – Redmond pedig szokása szerint mélyen hallgatott a megjelenésről.

A Beta 1, valamint az RC-verzió viszonylag korai megjelenéséből sejthető volt, hogy jó ütemben haladnak a fejlesztéssel, amit a tesztelői visszajelzések is jól tükröztek – a Vistát érő rengeteg kritika után most a felhasználók és a vállalatok is inkább pozitív szájízzel mondtak véleményt az új operációs rendszerről. Az persze nem vitás, hogy az „új generáció” a Vistára épül, ám a csicsás külsőhöz ezúttal valóban hasznos és érdekes újítások társulnak (érintőképernyő-támogatás, Aero-funkciók, a szabványokhoz jobban illeszkedő IE8, virtuális XP-mód stb.) , kevesebb (és további opcionálisan eltávolítható) felesleges komponenssel.

Az persze még kérdés, hogy a közönség miként fogadja majd az új jövevényt, az előjelek azonban mindenképpen biztatók a szoftvercég számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik