Élet-Stílus

Bizonyítványt osztott Pat Cortina

Pat Cortina, az élvonaltól búcsúzó magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya nyolc játékossal volt kimondottan elégedett a világbajnokságon. Kangyal Balázs csapatkapitány búcsúzik a nemzeti csapattól. Hírek Svájcból.

A két kapus, Szuper Levente és Hetényi Zoltán mellett a hátvéd Horváth András, Tokaji Viktor, Svasznek Bence, Sille Tamás, valamint a csatár Ladányi Balázs és súlyos sérülésig mutatott teljesítményével Benk András kapott négyest a kapitánytól.

Cortina fiai hat vereséggel zárták a vb-t (MTI)

Cortina fiai hat vereséggel zárták a vb-t (MTI)

A Pat Cortina külön kitért Palkovics Krisztiánra, akit 3,5-re értékelt, ugyanakkor megjegyezte, a márciusban 24-én elhunyt ifjabb Ocskay Gábor hiánya miatt neki különösen nehéz volt minden meccs, minden perc, jégen és azon kívül.

Az egész csapat 3.5-ös, legfeljebb „4 alát” érdemelt ki Cortinától, aki hangsúlyozta, akkor lehetett volna bennmaradni a legjobb 16 között, ha 5-ös osztályzatot tudott volna adni.

osztályzatok

Kapusok: Szuper Levente 4, Hetényi Zoltán 4.

Hátvédek: Horváth András 4, Tokaji Viktor 4, Szélig Viktor 3.5, Ennaffati Omar 3, Svasznek Bence 4, Sille Tamás 4, Kangyal Balázs 3.5, Ondrejcik Rastislav 2.5

Csatárok: Benk András – sérüléséig 4, Palkovics Krisztián 3.5, Fekete Dániel 3.5, Kovács Csaba 3.5, Vas Márton 3.5, Ladányi Balázs 4, Peterdi Imre 3.5, Vas János 3, Nagy Gergő 3, Kóger Dániel 3, Jánosi Csaba 3.5, Majoross Gergely 3.5, Vaszjunyin Artyom 3.5, Holéczy Roger 3.5

Kangyal búcsúzik

A németek elleni vb-találkozó volt az utolsó fellépése tétmérkőzésen Kangyal Balázsnak. „Keveseknek adatik meg, hogy a csúcson hagyják abba. Valakinek egy olimpiai vagy világbajnoki cím jelenti a csúcsot, nekünk, magyar hokisoknak az A csoportos szereplés” – mondta Kangyal, aki július 24-én lesz 40 esztendős, és 237-szer szerepelt a magyar válogatottban.

„Természetesen, ha úgy alakul, hogy az otthon játszókból kell kiállítani csapatot egy barátságos meccsre, akkor szívesen megyek, de világbajnokságra már nem” – tette hozzá a védő.
Kangyal klubjában, a Budapest Starsban folytatja még, mert a csapat tulajdonosai kérték, hogy legalább még egy évet húzzon le, pedig ott nemcsak hátvéd, hanem szakmai vezető is.

A magyar csapat kivétel

A magyar csapat igazi kivétel: úgy tudott feljutni a világ legjobbjai közé, hogy a válogatott zömmel 30 év feletti játékosokból áll. Fontos, hogy legyenek tehetségek is, és akkor lesz mód megkapaszkodni az élvonalban” – nyilatkozta a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) sajtófőnöke.

Szymon Szemberg szerint akkor lesz igazán hokinemzet Magyarország, ha beérik majd a kicsikkel, serdülőkkel, juniorokkal foglalkozó programja. Demográfiailag csoda, hogy egy ilyen átlagéletkorú csapat feljutott. „Várni kell még éveket, hogy a magyarok a világ legjobbjai között megmaradjanak, és megszűnjön az élcsoport és a divízió I közötti liftezés” – fogalmazott Szemberg, aki kitért rá, hogy a magyar szurkolók üde színfoltjai voltak az eseményeknek, ám nem titkolta: nem örült annak, amikor botrány volt a szlovákok elleni meccseken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik