Élet-Stílus

34 tizenegyes, gólzápor az El Clásicón – videó

Megalázó vereséget szenvedett hazai pályán a Real Madrid, amivel gyakorlatilag el is dőlt a spanyol bajnokság. Angliában és Olaszországban küszöbön a címvédés, a MU tartalékosan nyert, az Inter-szurkolók kifütyülték Ibrahimovicot. Németországban még bármi megtörténhet, Görögországban pedig maratoni csatában dőlt el a kupadöntő.

Az FC Barcelona 6-2-re nyert szombaton a címvédő Real Madrid ellen a Bernabeu-stadionban, a spanyol labdarúgó-bajnokság örökrangadóján, az El Clásicón. Az éllovas Barcelona ezzel hét pontra növelte előnyét riválisával szemben a tabellán, és karnyújtásnyira van a bajnoki cím elhódításától. A madridiak gyors vezetése ellenére óriási fölényben futballozott a Barca, amely kellő önbizalommal vághat így neki a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágójának.

Angliában a szintén BL-elődöntőre készülő Manchester United a legjobbjai nélkül is elverte a kieső helyen álló Middlesbrough-ot.

A Liverpool tartotta a lépést a címvédővel, de a lemaradása továbbra is jelentős. A vörösök a hullámvölgyben lévő Newcastle-t verték 3-0-ra a sérült Torres nélkül.

Az Ágyúsoknak nem okozott gondot idegenben legyőzni a Portsmoutht, a Wenger-fiúk góljairól Bendtner és Vela gondoskodott.

A Chelsea is hármat lőtt idegenben a Gera Zoltánnal kezdő Fulhamnek. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót, de nem tudta megakadályozni a nyugat-londoniak sima győzelmét.

Olaszországban hiába nyert az Inter, gyakorlatilag bebiztosítva a bajnoki címvédést, a szurkolók kifütyülték a Lazio ellen gólt és egy gólpasszt szerző Zlatan Ibrahimovicot. A svéd támadó a múlt héten egy interjúban arról beszélt, hogy új kihívásokra vágyik.

A Milan is nyert, és mivel a Juventus pontokat hullajtott, úgy tűnik eldőltek a dobogós helyek a Serie A-ban.

Győzelemmel mutatkozott be a Bayern kispadján Jupp Heynckes, az már más kérdés, hogy a csapat semmivel sem játszott jobban, mint a menesztett Jürgen Klinsmann irányítása mellett.

A Bundesliga-forduló gólja a Hamburg-Hertha-rangadón esett. A hazai csapat hamar előnybe került, de Kacar a második félidőben egy elképeszztő bombagóllal beállította az 1-1-es végeredményt.



És a végére egy kuriózumszámba menő mérkőzés Görögországból. A kupát a már bajnok Olimpiakosz Pireusz nyerte, miután a szombat esti, athéni döntőben – 11-esekkel – 15-14-re jobbnak bizonyult az AEK Athénnál.

A mérkőzés rendes játékidejének végén 3-3 volt az állás, majd a hosszabbítás egy-egy gólt hozott mindkét oldalon. Az Olimpiakosz a ráadásban két kiállítás nyomán kilenc emberre fogyatkozott, az idegek harcát végül mégis jobban bírta.

A mindent eldöntő büntetőt a válogatott korábbi kapusa, Antonisz Nikopolidisz értékesítette pillanatokkal azután, hogy hárította Agustin Pelletieri kísérletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik