Élet-Stílus

Serie A: eldőltek a dobogós helyek?

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt az Internazionale címvédése biztosra vehető, a második helyre pedig az AC Milan futhat be. Beckhamék a Cataniát verték, a Juventus viszont a kieső helyen álló Leccét képtelen volt hazai pályán legyőzni. Az AS Roma is betlizett.

Az Inter már szombaton hozta a kötelezőt, és Ibrahimovic illetve Muntari góljaival kétvállra fektette a Laziót. A milánóiak hét ponttal vezetik a tabellát, az utolsó négy fordulóban – a Chievo, a Siena, a Cagliari és az Atalanta ellen – már csak valami csoda folytán bukhatják el a bajnokságot.

A Milan második helye is egyre biztosabbnak tűnik. Carlo Ancelotti csapata vasárnap délután a Catania otthonában aratott magabiztos győzelmet, a szezon végére kifulladó Juventus pedig pontokat hullajtott, és már négy egységnyi a különbség a két csapat között. A milánóiak góljait a tavaszra feltámadó Inzaghi és Kaká szerezte. Az olasz támadó a legutóbbi nyolc bajnoki meccsen 11-szer volt eredményes.

A gólszerzők és Beckham (MTI/EPA)

A gólszerzők és Beckham (MTI/EPA)

A Juventus sokáig nyerésre állt a Lecce ellen, de a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő vendégek a 90. percben pontot mentettek. A torinóiak a szezonban ilyen csapnivalóan talán még nem is futballoztak, Nedved két gólját nem számítva tragikus játékkal „szórakoztatták” közönségüket. Claudio Ranieri alatt erősen inog a kispad.

Ugyanez elmondható Luciano Spallettiről is. Az AS Roma egy héttel a Fiorentinától elszenvedett 4-1-es vereséget követően a nem túl acélos Chievóval végzett gólnélküli döntetlenre. Az Európa-ligát érő hatodik hely is egyre nagyobb veszélyben van, miután a Cagliarit 5-1-re elgázoló Palermo egy pontra csökkentette a hátrányát.

Serie A, 34. forduló:
AS Roma-Chievo 0-0
Kiállítva: Pinzi (93., Chievo)

Catania-AC Milan 0-2 (0-1)
Gól: Inzaghi (27.), Kaká (52.)

Fiorentina-Torino 1-0 (0-0)
Gól: Vargas (57.)
Kiállítva: Sereni (92., Torino)

Juventus-Lecce 2-2 (0-1)
Gól: Nedved (54., 66.), illetve Konan (11.), Castillo (90.)

Palermo-Cagliari 5-1 (2-0)
Gól: Migliacco (29.), Miccoli (38.), Tedesco (50.), Cavani (57.), Succi (87.), illetve Jeda (47.)

Siena-Napoli 2-1 (2-0)
Gól: Kharja (11.), Maccarone (25.), illetve Pia (80.)

Udinese-Atalanta 3-0 (1-0)
Gól: Quagliarella (42., 74.), Pasquale (90.)
Kiállítva: Bellini (78., Atalanta)

Később:
Genoa-Sampdoria 20:30 ó

Szombati meccsek:
Internazionale-Lazio 2-0
Bologna-Reggina 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik