Élet-Stílus

Öt ponttal vezet a Debrecen

Az éllovas Debrecen már öt ponttal előzi meg a vasárnap pályára lépő Újpestet, miután simán, 4-1-re verte a vendég Kaposvárt a Soproni Liga 26. fordulójában.

A Debrecen már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a Kaposvár elleni bajnokin. A 19. percben Czvitkovics bombázott szabadrúgásból a jobb felső sarokba, majd Mészáros lőtt szép gólt félfordulatból, s három perccel később Szakály is betalált.

A szünet után ugyan feltámadt a vendégcsapat, több helyzete is akadt, sőt a szépítés is összejött, ámbátor így is teljesen megérdemelten nyert a Loki, ráadásul a Kaposvár becsületgólját megelőzően Rudolf is feliratkozott az eredményjelzőre.

Horváth László négy gólt kapott Derbrecenben (MTI)

Horváth László négy gólt kapott Derbrecenben (MTI)

„Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, több jó egyéni teljesítmény is volt. Megérdemelten szereztük meg a győzelmet, amit nagyon értékesnek tartok” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere.

Győzelmével a Loki öt ponttal vezet az Újpest előtt, amely vasárnap játssza le a soros bajnokiját, a Diósgyőrt fogadja.

A legutóbbi négy bajnokiját elvesztő Vasas pontot szerzett az idén még veretlen, és utóbbi négy meccsén győztes Győri ETO FC otthonában. A hazaiak már 3. percben megszerezték a vezetést, és mezőnyfölényben voltak a folytatásban is, de újabb gólt nem tudtak szerezni, és erre rá is fizettek: Vujovic a 81. percben közelről kiegyenlített.

A Honvéd zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ráadásul ahogy az utóbbi két meccsén, a Haladás ellen sem tudott gólt szerezni. A szombathelyiek az első félidőben lefutballozták a a kispestieket, és Kenesei révén be is találtak. S ez a gól győzelmet ért, mivel a szünet után hiába támadt fel a Honvéd, képtelen volt fogást találni a taktikusan futballozó hazaiakon.

A Fehérvár és a Zalaegerszeg megosztozott a pontokon, jóllehet, a hazaiak az első félidőben könnyen padlóra küldhették volna a hét közben a Győrtől hazai pályán hét gólt kapott zalaiakat, de egy kivételével elpuskázták a helyzeteiket. A fordulás után már kiegyenlített volt a játék, és a ZTE Sluka szerencsés góljával megmentette az egyik pontot.

Tököli két góljával a Paks már 2-0-ra is vezetett Nyíregyházán, s úgy tűnt, megszerzi a három pontot, ám végül meg kell elégednie eggyel. A hajrában ugyanis egyenlített a Szpari: előbb Miskolczi lőtt bombagólt szabadrúgásból, majd öt perccel a lefújás előtt Fekete a kapunak háttal, sarokkal talált be.

Az edzőváltáson átesett REAC 0-1-ről állt talpra, s kétszer is vezetett a házigazda Kecskemét ellen, ugyanakkor még pontot sem sikerült szereznie. A második félidőben ugyanis három gólt kapott, ráadásul kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

Soproni Liga, 26. forduló:
DVSC-TEVA – Gabona Trans-Kaposvár 4-1 (3-0)
Gól: Czvitkovics (19.), Mészáros (26.), Szakály P. (30.), Rudolf (70.), ill. Zsolnai (75.)

Győri ETO FC-Vasas 1-1 (1-0)
Gól: Aleksidze (3.), illetve Vujovic (80.)

Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Gól: Kenesei (39.)

Nyíregyháza Spartacus FC-Paksi FC 2-2 (0-0)
Gól: Miskolczi (82.), Fekete (85.), illetve Tököli (53., 71., az elsőt 11-esből)

FC Fehérvár-ZTE FC 1-1 (1-0)
Gól: Szakály D. (28.), ill. Sluka (75.)

Kecskeméti TE-Ereco – REAC 5-3 (2-3)
Gól: Yannick (11.) Csordás (35.) Litsingi (49.) Montvai (56. 84.), ill. Varga Z. (13.) Torma (29. 40.)
Kiállítva: Varga Z. (67.) Kapcsos (74., mindkettő REAC)

Szombat:
BFC Siófok-MTK Budapest, 19:00

Vasárnap:
Újpest FC-Diósgyőri VTK, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik