Élet-Stílus

Lendületben a Manchester United

A Manchester United kulcsjátékosai nélkül is győzni tudott a kiesés elől menekülő Middlesbrough otthonában, így újabb lépést tett a bajnoki cím megvédése felé.

Cristiano Ronaldo a kispadon ücsörgött, Carlos Tevez csere volt, míg a sérült Rio Ferdinand a kapus Edwin van der Sarral egyetemben kihagyta a listavezető ‘Boro elleni vendégjátékát, de az Arsenal elleni, keddi BL-elődöntő visszavágójára hangoló Manchester United nélkülük is begyűjtötte a három pontot, ráadásul nem is kellett nagyon megfeszülnie a győzelemért.

A hazaiaknak is akadtak helyzeteik, a legnagyobbat Jeremie Aliadiere hagyta ki a mérkőzés elején (Ben Foster lábbal védett), míg később a másik oldalon az év játékosának megválasztott Ryan Giggs és Pak Dzsiszung is betalált.

A 35 éves walesi szélső 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba – ezzel második gólját szerezte -, míg utóbbi Wayne Rooney pazar passza után küldte hálóba a labdát. A koreai légiós szintén egyről a kettőre lépett az idei bajnoki találatok tekintetében.

Ryan Giggs: jó az öreg a háznál (MTI/EPA)

Ryan Giggs: jó az öreg a háznál (MTI/EPA)

Győzelmével a címvédő Manchester United hat ponttal meglépett a Liverpooltól, amely vasárnap a Newcastle United ellen faraghat a különbségből. Middlesbrough jelenleg az utolsó előtti, 19. helyen áll, s három pont a hátránya a 17., még bennmaradást érő pozícióban tanyázó Hull Cityvel szemben.

A Chelsea és az Arsenal is nyert, előbbi a Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulhamet, utóbbi pedig a Portsmouth-t győzte le.

A Stamford Bridge-en már az 51. máspercben betalált a házigazda Chelsea (egy formás támadás végén Nicolas Anelka lőtt a kapu közepébe), ugyanakkor a válaszra sem kellett sokat várni. Három perccel később ugyanis Erik Nevland egyenlített, miután a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Még mindig csak a 10. percben jártunk, amikor Florent Malouda ismét vezetéshez juttatta a Bacelona elleni BL-elődöntőre készülő „kékeket”. Ezután relatíve hosszú gólcsend következett, amelyet az 53. percben – az egy lépésről betaláló – Didier Drogba tört meg, egyúttal beállította a 3-1-es végeredményt.

Az Arsenal tartalékos összeállításban is magabiztosan nyert a Pompey otthonában. Az „ágyúsok” Nicklas Bendtner fejesével már a 13. percben megszerezték a vezetést – a gólban a labdát a kapuba paskoló David James is „vastagon” benne volt – , majd a dán támadó 41. percben tizenegyesből duplázott, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. A bajnokságban először eredményes Carlos Vela 56. percben szerzett gólja már csak hab volt a tortán.

Az Arsenal jelenleg 13 ponttal előzi meg az ötödik Aston Villát, s már eldőlt: jövőre is ott lehet a Bajnokok Ligája mezőnyében.

Premier League, 35. forduló:
Middlesbrough-Manchester United 0-2 (0-1)
Gól: Giggs (25.), Park (51.)

Chelsea-Fulham 3-1 (2-1)
Gól: Anelka (1.), Malouda (10.), Drogba (53.), ill. Nevland (4.)

Manchester City-Blackburn Rovers 3-1 (3-0)
Gól: Caicedo (27.), Robinho (34.), Elano (45., 11-esből), ill. Andrews (66.)

Portsmouth-Arsenal 0-3 (0-2)
Gól: Bendtner (13., 41., a másodikat 11-esből), Vela (56.)
Kiállítva: Pamarot (78., Portsmouth)

Stoke City-West Ham United 0-1 (0-1)
Gól: Tristan (33.)

Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
Gól: Jenas (43.)

Wigan Athletic-Bolton Wanderers 0-0

Vasárnap:
Liverpool-Newcastle United, 14:30
Sunderland-Everton, 17:00

Hétfő:
Aston Villa-Hull City, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik