Élet-Stílus

Giggs a legjobb? Nevetséges!

Két korábbi klasszis, John Barnes és Tony Cascarino szerint nevetséges, hogy Ryan Giggset, a Manchester United veterán szélsőjét választották meg Angliában az év legjobbjának a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (PFA) szavazásán.

John Barnes, a Liverpool és az angol válogatott egykori csillaga, valamint a korábbi ír válogatott Tony Cascarino szerint az év játékosának megválasztott Ryan Giggs nem érdemelte meg a díjat, mindkettejük szerint az elismerés Steven Gerrardnak dukált volna. Kétségtelen, hogy a manchesteriek mezében 800 találkozót játszott walesi veterán csodás karrierjének, mintsem idei teljesítményének köszönheti az év játékosa címet, de a profi játékosok döntését eddig kevesen bírálták. Idáig.

„Meglepődtem azon, hogy Giggs nyerte a díjat. Nagy játékos és kedves fickó, de Steven Gerrard jobban megérdemelte volna az elismerést, mint a manchesteriek szélsője, aki mindössze 12 meccsen volt kezdő (összesen 24 bajnokin szerepelt – a szerk.) a bajnokságban. Szánalmas, hogy sok kiváló szezon után éppen abban az évben díjazzák, amikor keveset játszik, és már nem meghatározó játékosa a Manchesternek” – mondta Barnes.

Giggs a lelátón. Érdemtelenül lett a legjobb? (MTI/EPA)

Giggs a lelátón. Érdemtelenül lett a legjobb? (MTI/EPA)

Cascarino így vélekedik: „Csodálatos pályafutást tudhat magáénak, a United emblematikus figurája, de teljesen ostobaság, hogy Giggs nyerte a díjat. A bemutatkozó szezonját kivéve ugyanis sohasem játszott ilyen kevés meccsen egy évad során, mint most, és mindössze egy gólt szerzett. Ennek mi értelme van?! Legyünk őszinték, még ha az fáj is: Steven Gerrard ebben a szezonban tízszer jobb volt, mint Giggs. 13 bajnoki gólja beszédes adat, több éve ő a Liverpool vezére.”

Ryan Giggs tíz bajnoki címet, két BL-t, négy FA-kupát és három Ligakupát is nyert a Manchester Uniteddel, de korábban még sohasem választották meg a szaktársak az év legjobbjának. Legalábbis a felnőttek között, a fiatalok versengésében kétszer győzött, 1992-ben és 1993-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik