Élet-Stílus

Trulli az élen, kapaszkodik a Ferrari

A Toyota-csapat történelmi tettet hajtott végre a Bahreini Nagydíj időmérőjén, Jarno Trulli és Timo Glock megszerezte a holnapi rajtrács első sorát. A harmadik Vettel lett. A Ferrari és Hamilton is az első tízben.

A toyotás Jarno Trulli pályafutása negyedik pole pozícióját szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérőjén. A csapat sikerét Timo Glock tette teljessé, a német ugyanis a második leggyorsabb lett. A japán csapat története során először foglalta el a teljes első sort, és reménykedhetnek benne, hogy holnap az első futamgyőzelmüket is megszerzik. A két Toyota biztosan könnyű autóval ment a Q3-ban, mert előnyük jelentős volt.

A harmadik időt Sebastian Vettel teljesítette a Red Bull-lal, de a csapat egyik szeme azért sír: Mark Webber már az első körben búcsúzott, ugyanis a Force Indiá-s Adrian Sutil feltartotta a gyors körén. A kiscsapat pilótája az eset után bocsánatot is kért, de ettől függetlenül hátrébb sorolták.

Vettel, Trulli és Glock volt a leggyorsabb (MTI/EPA)

Vettel, Trulli és Glock volt a leggyorsabb (MTI/EPA)

Vetteltől hajszálnyival marad csak el Jenson Button, de a Brawn GP ezen a hétvégén nem tűnik olyan erősnek, mint eddig. Barrichello a hatodik rajtkockából várja holnap a startot. Kettejük közé a világbajnok, Lewis Hamilton férkőzött be a McLarennel, csapattársa, Heikki Kovalainen a top10-en kívül végzett.

Fernando Alonso és a williamses Nico Rosberg szokásához híven szintén az első tízbe jutott, és végre a Ferrarinak is sikerült a bravúr, mind Felipe Massa, mind Kimi Räikkönen szerepelt a Q3-ban, igaz, csak a csoport végén zártak. Úgy tűnik, hogy a Toyotának és a Ferrarinak is jót tett a téli bahreini teszt, hiába voltak most más körülmények, látható, hogy valami előnyük így is volt.

A harmadik korábban Bahreinben tesztelő csapat már nem mondhatja el ugyanezt magáról – a BMW Sauber a tavaly megszokotthoz képes pocsékul szerepelt. Hiába az elvileg ezen a pályán előnyös KERS, a 2008-as pole-os Kubica csak a 13., míg Nick Heidfeld a 14. időt tudta kierőltetni az autóból.

Massáék az első idei pontjaikra hajtanak (MTI/EPA)

Massáék az első idei pontjaikra hajtanak (MTI/EPA)

Nelson Piquet a Renault-val idén először továbbvergődött a kvalifikáció második szakaszába, de ezzel el is fogyott a muníciója, a kis brazil a 15. helyről várhatja a rajtot holnap. A Toro Rosso újonca, Sebastien Buemi ugyan nem volt olyan bravúros, mint egy hete Kínában, a Q3-nak a közelébe sem jutott, de csapattársát, a jóval tapasztaltabb Bourdais megint elverte.

A Force India fejlesztései és a szabadedzéseken mutatott eredményei reményeket kelthettek a csapatban, hogy most talán nem a mezőny legvégéhez tartoznak majd, de végül mindkét pilótájuk már az első menetben elvérzett.

Bahreini Nagydíj, rajtsorrend
1. sor:
Jarno Trulli (olasz, Toyota)
Timo Glock (német, Toyota)
2. sor:
Sebastian Vettel (német, Red Bull-Renault)
Jenson Button (brit, Brawn GP)
3. sor:
Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)
Rubens Barrichello (brazil, Brawn GP)
4. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Renault)
Felipe Massa (brazil, Ferrari)
5. sor:
Nico Rosberg (német, Williams-Toyota)
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
6. sor:
Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)
Nakadzsima Kazuki (japán, Williams-Toyota)
7. sor:
Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber)
Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber)
8. sor:
Nelson Piquet (brazil, Renault)
Sébastien Buemi (svájci, Toro Rosso)
9. sor:
Giancarlo Fisichella (olasz, Force India)
Mark Webber (ausztrál, Red Bull-Renault)
10. sor:
Adrian Sutil (német, Force India)
Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso

Ajánlott videó

Olvasói sztorik