Élet-Stílus

Jön az új Scorpions-lemez?

Van esély arra, hogy a Scorpions zenekar az idén új nagylemezzel örvendezteti meg rajongóit a legutóbbi, 2007-es Humanity Hour I. című anyag folytatásaként - jelentette be Klaus Meine, a német veterán hard rock zenekar frontembere.

Az énekes és az együttes további három tagja – Rudolf Schenker és Matthias Jabs gitáros, valamint James Kottak dobos – abból az alkalomból nyilatkozott, hogy a Scorpions kedden Budapesten ad koncertet a Humanity World Tour egyik állomásaként.

A leendő új nagylemezről kijelentették: az évi 70-80 koncertből álló világ körüli turnék mellett elég kevés idejük jutott a zeneszerzésre, de lassan kezd körvonalazódni az új hanganyag. Ahhoz azonban, hogy megfelelő, a Scorpionshoz méltó színvonalú produkcióval álljanak elő, idő kell. Annyi bizonyos, hogy a Humanity Hour azért kapott I-es sorszámot, mert határozott koncepció alapján készítik a II. részt – hangsúlyozták.
Negyedszerre lépnek fel a magyar rajongók előtt (fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA!

Negyedszerre lépnek fel a magyar rajongók előtt (fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA!

A következő korongon lesznek zenei kísérletek a modern hangzás jegyében, hiszen ők maguk is “állandó változásban élnek”, mindig érik őket különböző benyomások. Ennek ellenére a high-tech-es hangzást egészen biztosan mellőzik majd, mert el szeretnék kerülni azt a kritikát, amit az egyik legutóbbi lemezük, az Eye to eye (Szemtől szemben) kapott.

Ezúttal negyedszer lépnek fel a magyar fővárosban, ami azért is számít kedves helyüknek, mert egy alkalommal megkapták itt az Arany Zsiráf könnyűzenei díjat. Néhány számot, mint például a White Dove-ot az Omega együttes két tagjával, Kóbor Jánossal és Molnár Györggyel adják elő kedden a SYMA Sport- és Rendezvénycentrumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik