Élet-Stílus

Talma: új támogatók, dobogós remények

Új szponzorok segítik Talmácsi Gábor versenyzését a gyorsaságimotoros-világbajnokságon: a 250 kcm-eseknél az idén bemutatkozó, a nyolcadliteresek között világbajnok motoros teljes támogatást kapott a 2009-es a szezonra.

A keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Grupo Milton és a Logistic Land mint a Balatonring Team főszponzora, a Sedesa mint szponzor, továbbá a gárda mögött álló Aspar Team úgy döntöttek, hogy biztosítják az együttes létrehozásának és fenntartásának teljes költségvetését.

Kovács Bence János, a Grupo Milton elnöke elmondta, hogy az általa vezetett cég 1,4-1,5 millió euróval, a Sedesa pedig 400 ezer euróval támogatja a magyar motorost, hozzátéve, hogy egy pilóta egyesztendős költségvetése – két gyári Apriliával – 2,5 millió euróba kerül.

“Azért döntöttünk Talmácsi támogatása mellett, mert hiszek abban, hogy szükségünk van hősökre, olyan kiválóságokra, akik elviszik a nagyvilágba a magyarok jó hírét” – fogalmazott Kovács Bence János. “Hosszú távon gondolkodunk Gábor szponzorálásában, hiszen még csak 28 éves, nagy sikerek várnak rá. Ami pedig a továbbiakat illeti, ő a Bajnokok bölcsőjének a vezetője, irányításával biztosítható lesz a magyar motoros utánpótlás. Elképzelésünk szerint már jövőre indulhat egy ifjú hazai pilóta a 125 kcm-esek között.”

Újra tud mosolyogni a magyar világbajnok (MTI/EPA)

Újra tud mosolyogni a magyar világbajnok (MTI/EPA)

Vicente Cotino, a Sedesa elnöke elmondta, hogy ezzel a támogatással már minden feltétel adott – csapat, motor és nem utolsó sorban, tapasztalat, tehetség, – hogy Talmácsi újabb nagy sikereket érjen el.

“Végtelenül örülök annak, hogy piros-fehér-zöld színeket kapott az új Apriliám” – mondta Talmácsi. “Elégedett vagyok, mert a szerelőim ugyanazok, akikkel együtt a korábbiakban sikeresek voltunk. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolgom, hiszen az új motort teljesen másképp kell vezetni, mint a korábbi 125-öst. A súlya 100 kiló, 110 lóerős és kipörgés-gátlóval is rendelkezik. Azt remélem, hogy az első öt között végzek és harcban leszek a dobogóért, de az is elképzelhető, hogy már az első futamon a pódiumra állhatok.”

Jorge Martinez Aspar, Talmácsi korábbi csapatfőnöke, a Balatonring Team megálmodója elmondta, hogy az első két futamon még csak egy gyári Aprilia áll majd Talmácsi rendelkezésére, de reményeik szerint a vb harmadik versenyén, Jerezben már a második motor is megérkezik.

Talmácsi 2007-ben világbajnok volt, 2005-ben és tavaly pedig a harmadik helyen zárt a 125 kcm-esek között. A vb jövő vasárnap egy éjszakai futammal Katarban kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik