Élet-Stílus

Szenvedni fog a McLaren

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem vár sokat a hétvégi Maláj Nagydíjtól, az autó továbbra is gyenge, az eredmények csak a pilótákon múlnak.

Hiába lett elszánt versenyzéssel és egy kis szerencsével harmadik Lewis Hamilton a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, a McLaren csapatfőnöke arra figyelmeztet, hogy egyelőre nincsenek túl a gondokon, a nem egészen hagyományos melbourne-i utcai helyszín után Sepangban nem számít jó eredményre a csapat.

“Be kell vallanunk, hogy idén nagyon kemény lesz számunkra Malajzia. Szerintem javulni fogunk, de gyors, technikás pályáról van szó, az autónknak pedig gyenge a leszorítóereje, úgyhogy nehéz dolgunk lesz” – mondta az angol.

Hamilton gyenge autóval autózott a dobogóra (EPA)

Hamilton gyenge autóval autózott a dobogóra (EPA)

A McLaren azért talán segítheti majd a KERS Malajziában, és a csapat egyébként is agresszív fejlesztéssel igyekszik felzárkózni. “Erőltetett menetben fejlesztünk, hogy javuljon az autó teljesítménye. A következő futamokon mindig lesznek új alkatrészek, keményen kell dolgoznunk, hogy elég gyorsak legyünk a rendszeres pontszerzéshez.”

A McLaren autói az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein és az időmérőn is csak a mezőny második felében szerepeltek, és Whitmarsh is hangsúlyozza, hogy Hamilton dobogós helyezése inkább a világbajnok személyes teljesítményének volt köszönhető.

“Az eredmény jobb volt, mint amire számíthattunk. Az autó teljesítményét tekintve a harmadik hely bizonyítja, hogy Lewis milyen fegyelmezett. Jó stratégiánk volt, egy kicsit kockáztattunk a lágy gumikkal az elején, de még időben cseréltünk, utána pedig Lewis nagyon elkapta a ritmust, és ragyogóan előzgetett. Nincs hozzászokva, hogy a mezőny végéből indulva kell versenyeznie, de bizonyította, hogy nem véletlenül világbajnok. Nagyszerű munkát végzett” – dicsérte versenyzőjét a főnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik