Élet-Stílus

Súlyosan megsérült az Inter brazil sztárja

Diego Milito nyártól az Inter labdarúgója lesz, Rafael van der Vaart viszont nem igazol a Chelsea-be, legalábbis ezt állítja. Andrij Voronyin jövője kérdéses, pontosabban nagyban függ attól, hogy a Hertha BSC-nek sikerül-e Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyen végeznie a Bundesligában. Rövid hírek.


Maicon súlyosan megsérült

Súlyos lábsérülést szenvedett Maicon, az Internazionale brazil válogatott labdarúgója az Ecuador elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőn.

“Beszéltem a brazilok csapatorvosával, sajnos úgy tűnik, komoly a dolog. Abban egyeztünk meg, hogy a következő tíz napot még a hazájában tölti, azt követően pedig visszatér ide, s akkor derül majd ki pontosan, mennyit is kell kihagynia” – mondta Franco Combi, az Internazionale orvosa.

A 27 éves Maicon fantasztikus szezont futott eddig a kék-feketékkel, fordulóról fordulóra csapata egyik legjobbja volt, így José Mourinho vezetőedző, s a csapat minden bizonnyal megérzi majd a hiányát.

Az Inter braziljai: Mancini, Maicon és Adriano (MTI/EPA)

Az Inter braziljai: Mancini, Maicon és Adriano (MTI/EPA)


Olsennel hosszabbítottak

A Norvég Labdarúgó-szövetség a selejtezősorozat végéig meghosszabbította Egil Olsen kapitány ideiglenes szerződését.
A szakember – aki az 1994-es és az 1998-as vb-re is kivezette, illetve a FIFA-világranglista második helyére kormányozta az együttest – némi meglepetésre januárban visszatért a válogatotthoz, amely tavaly egyetlen meccset sem tudott nyerni, s a 9. vb-selejtezőcsoportban az utolsó helyen áll.

Elfogytak a jegyek

Valamennyi belépő elkelt, így biztosan telt ház várja majd a csapatokat a Puskás Ferenc Stadionban szerdán 19 órakor kezdődő Magyarország-Málta világbajnoki selejtezőn.

Kedden, késő délelőtt fogyott el az utolsó jegy, ez pedig azt jelenti, hogy 35 ezer drukker tekintheti meg a helyszínen a találkozót. Az albániai 1-0-ás siker okozta felfokozott érdeklődés miatt a vendégszektor melletti 1800 helyre szóló belépőt is forgalomba hozták, de már azok is elkeltek.

Voronyin végleg Berlinbe kerülhet

A Bundesligában éllovas Hertha BSC kész végleg megvásárolni a Liverpooltól a jelenleg kölcsönben játszó, a bajnokságban 11 gólnál járó ukrán Andrij Voronyint. Werner Gegenbauer, a berlini klub elnöke ugyanakkor megjegyezte: csak abban az esetben fizetnek a csatárért, ha a csapat bejut a Bajnokok Ligájába.

A Liverpool még nem foglalt állást az ügyben, hogy egyáltalán hajlandó-e eladni Voronyint, ugyanakkor a játékos rövid és nem túl sikeres angliai pályafutását tekintve feltételezhető, hogy a „vörösök” nem mondanak majd nemet a berliniek ajánlatra.

Milito az Interben folytatja

Olasz lapértesülések szerint az Inter megegyezett az argentin Diego Militóval, a Genoa labdarúgójával, aki a nyártól így a milánóiakat erősíti. A két klub állítólag már megkötötte a megállapodást, amely szerint a 29 éves válogatott csatár négy évre kerül az Interhez, ahol évente 3,5 millió eurót keres majd. A pontos vételárról ugyanakkor csak a szezon végén születik döntés, mivel a Genoa jóval több pénzt szeretne kapni abban az esetben, ha a csapat BL-indulást érő helyen végez. Erre amúgy minden esélye megvan, hiszen jelenleg negyedik a Serie A-ban.

Diego Milito: irány Milánó! (MTI/EPA)

Diego Milito: irány Milánó! (MTI/EPA)

Van der Vaart: Chelsea? Ugyan már!

Rafael van der Vaart cáfolta, hogy a Chelsea-be készülne. A Real Madrid középpályása honlapján szögezte le, hogy üres pletyka az egész, amit az angol média tálalt rá hivatkozva…
A holland játékos tavaly nyáron szerződött a spanyol fővárosba a Hamburgtól, de nem tudott gyökeret verni a blancóknál, s már többször felvetődött benne a távozás lehetősége. „Még nem döntöttem a jövőmről. A Realnál sok minden történhet még a szezon végeztével, új klubelnök lesz, és talán új edző is. Várok, és majd meglátom, mi történik” – írta honlapján Van der Vaart.

Hiddink érdemes edző

Oroszország érdemes edzője címmel tüntették ki Guus Hiddinket, az orosz nemzeti labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitányát, akinek irányításával tavaly nyáron Európa-bajnoki bronzérmes lett a szbornaja. Ugyanilyen elismerésben részesítette az orosz szövetség a Hiddinket segítő két szakembert, valamint az Eb-harmadik válogatott tagjait.

Ancelotti maradni akar

Carlo Ancelottit ugyan a Real Madriddal és a Chelsea-vel is hírbe hozták, de ő az AC Milannal kívánja folytatni a pályafutását. A szakvezető 2001 óta dirigálja a milánói együttest, amely 2004 óta nem nyert bajnoki címet, és most sem fog, miután 14 pontos hátránnyal a harmadik helyen áll a tabellán, ráadásul a kupában és az UEFA-kupában sincs más versenyben. Ancelotti ugyanakkor cáfolta, hogy ultimátumot kapott a vezetőktől, akik a harmadik hely megszerzését követelik, mint ahogy állítása szerint nem készül váltani sem. „Addig mondom, amíg mindenki megérti: az AC Milan vezetőedzője maradok” – mondta.

Kaká ismét bevethető (MTI/EPA)

Kaká ismét bevethető (MTI/EPA)

David Villa kimarad?

Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány több helyen is változtat a kezdőcsapatán a törökök elleni szerdai mérkőzésen. David Villa is kikerülhet az együttesből. „Fontos játékosunk, mindig benne van a gól, de a fizikai állapota messze van a tökéletestől. Még nem döntöttem el, hogy játszik-e vagy sem, de szándékaim szerint friss, erőtől duzzadó csapatot küldök pályára Isztambulban” – mondta Del Bosque. A két csapat szombati mérkőzésén spanyolok 1-0-ra verték a törököket.

Kaká játszik Peru ellen

Kaká felépült a sérüléséből, és minden bizonnyal pályára lép a brazilok szerdai, Peru elleni világbajnoki selejtezőjén. Dunga szövetségi kapitány nem árulta el, hogy kezdőként vagy csereként számít-e az AC Milan aranylabdás karmesterére, csak annyit mondott: a játékos egészséges és készen áll a játékra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik