Élet-Stílus

Új otthont keres a Hertha

Az atlétikai világbajnokság miatt ideiglenesen Lipcsébe költözhetnek Dárdai Pálék; az olasz válogatott Antonio Di Nataléra kényszerpihenő vár, akár hat hónapig is harcképtelen lehet; a HLSZ szavazásán aratott az MTK. Hírek a foci világából.

Albérletet keres a Hertha

Az augusztusi, berlini atlétikai világbajnokság miatt rövid időre Lipcsébe költözhet Dárdai Pál csapata, a a Bundesligában éllovas Hertha BSC. A német bajnokság következő idényének első fordulóját augusztus második hétvégéjén rendezik, és ebben az időszakban az Olimpiai Stadionban már javában folynak majd az előkészületek a 15. és 23. között sorra kerülő atlétikai csúcseseményre. Egyelőre még kérdéses, hogy a munkálatok közepette lehet-e futballmérkőzést rendezni az arénában.

Ha nem, és ha a Hertha nem akarja három idegenbeli bajnokival indítani a szezont, a klubnak pórhelyszínt kell találnia. Szóba jött egy közeli, berlini stadion, amelynek azonban csupán 19 ezer a befogadóképessége, így a 200 kilométerre lévő lipcsei Zentralstadion, a maga 44 ezer ülőhelyével, ideális megoldásnak tűnik. A lipcsei létesítmény akkor is segítséget nyújthat, ha Dárdaiéknak a BL-selejtezőjében is pályára kell majd lépniük.

Lipcsébe költöhetnek Dárdai Pálék (MTI/EPA)

Lipcsébe költözhetnek Dárdai Pálék (MTI/EPA)

Tarolt az MTK

A mezőnyjátékosok között Kanta József, a kapusoknál Végh Zoltán lett a 2007/2008-as szezon legjobbja a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán. A díjátadóval egybekötött, hétfői HLSZ-közgyűlésen elhangzott, hogy a címvédő MTK mindkét futballistája meggyőző fölénnyel nyert. Az edzők között a bajnok fővárosiakat irányító Garami József végzett az élen, míg a legjobb játékvezető Arany Tamás lett.

Di Natale súlyosan megsérült

Elképzelhető, hogy fél évet ki kell hagynia Antonio Di Natalénak, aki részleges térdszalag-szakadást szenvedett az olasz válogatott szombati, montenegrói világbajnoki selejtezőjén.
Az, hogy az Udinese támadóját meg kell-e operálni, az csak szerdán, egy barcelonai specialista vizsgálata után derül ki. Ha a szakember a beavatkozás mellett dönt, a 31 éves játékosra hat hónap kényszerpihenő vár, ha azonban nem kell kés alá feküdnie, bő egy hónap múlva újrakezdheti az edzéseket.

Rajczi Péter a leggyorsabb

Az újpesti Rajczi Péter nyerte azt a hétfői versenyt, amelyet a Nike sportszergyártó cég szervezett két nappal a máltaiak elleni világbajnoki selejtező előtt, s amelyen korábbi és jelenlegi válogatott labdarúgók döntötték el egymás között, hogy jelenleg ki a leggyorsabb magyar támadó.

A Budapest Honvéd sporttelepén Rajczi mellett Halmosi Péter (Hull City), Hercegfalvi Zoltán (Budapest Honvéd), Orosz Péter (Vasas), Priskin Tamás (Watford) és Waltner Róbert (ZTE FC) mérte össze tudását labdavezetésben. Rajczi a döntőben hajszállal végzett Halmosi és Orosz előtt.

Az eseményre elkísérte társait Rudolf Gergely, a Debrecen játékosa is, aki szombaton végigjátszotta az albánok ellen 1-0-ra megnyert vb-selejtezőt: “Nagyon fontos győzelmet arattunk Albániában. Szeretnénk, ha minél többen lennének szerdán a Puskás Ferenc Stadionban. Ki akarjuk szolgálni a közönséget, jó lenne, ha ezúttal gólt is lőnék” – mondta Rudolf.

Priskin szerint az albánok elleni, szombati összecsapáson csak a három pont megszerzése lehetett a fő cél, s ugyanezt várja a csapattól szerdán is: “Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az európai futballban már nincsenek könnyű ellenfelek. Ettől függetlenül be kell gyűjtenünk a három pontot, ha ez sikerül, nagyszerű helyzetből várhatjuk a szeptemberi folytatást.”

Maradona még 37 millió euróval tartozik

Még 37 millió euróval tartozik az olasz államkincstárnak Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, az SSC Napoli korábbi sztárja. Helyi médiaértesülések szerint a legendás futballista eddig csupán 42 ezret fizetett be az adóhivatalnak, ez adósságának mindössze a töredék része.

Maradona a Nápolyban eltöltött légiós évek alatt, 1985-től 1991-ig körülbelül hárommillió eurónak megfelelő összeget “felejtett el” befizetni, a summa aztán mára – a kamatokkal és a büntetésekkel együtt – több mint tízszeresére nőtt.

A 49 éves, 1986-ban világbajnok szakember az adóhivatal szerint eltitkolta nápolyi jövedelme egy részét. Ügyvédjének azon beadványát, hogy a tartozásról nem is értesítették, elutasították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik