Élet-Stílus

Mocsai: belenyúltak a játékvezetők a meccsbe

Az ötgólos vereség ellenére a játékosok és a tréner is úgy érzi, hogy van esélye az MKB Veszprémnek a hazai visszavágón a Bajnokok Ligája címvédője ellen. A Pick Szeged trénere lemondott a KEK-ben elszenvedett súlyos vereséget követően, de a visszavágón még biztosan Vladan Matics ül kispadon.

Sokáig tartotta a lépést az MKB Veszprém csapata a Ciudad Real otthonában a Bajnokok Ligája címvédőjével, de végül ötgólos vereséget szenvedett. A hajrában néhány kihagyott hetes, és megkérdőjelezhető bírói döntés borzolta a kedélyeket, ám a vereség ellenére mindenki bizakodó.

„Összességében nagyon komoly teljesítményt nyújtottunk… Az európai kupákban nem sok az 5-6 gólos különbség, hazai pályán egy fantasztikus közönség előtt, korrekt bíráskodással ledolgozható. Az utolsó nyolc percben úgy érzem belenyúltak a mérkőzésbe a játékvezetők, ezzel lehetetlenné téve azt, hogy győzelemre játsszuk a mérkőzést” – értékelt az egyesület honlapján Mocsai Lajos.

Rövid a kispad

A tréner nem tett szemrehányást a csapatának a kapkodások és hibák miatt, ez a véleménye részben a téves ítéletekkel is indokolható. „Néhány dolgot újra kell értékelni, hogy egy ilyen szervezett védelem és támadójáték ellen tudjunk játszani. Tovább tudjuk fejleszteni és játszani, amit megtanultunk, hogy egy világválogatott ellen még jobb eredményt érjünk el” – tekintett előre a mester.

Mocsai Lajos magyaráz (MTI/EPA)

Mocsai Lajos magyaráz (MTI/EPA)

A játékosok sem voltak különösebben elkenődve, a válogatott irányító Eklemovics Nikola szerint a különbség azért is lett végül ilyen nagy, mert a Veszprémnek rövidebb a kispadja. „Sajnos a bírók egy picit belenyúltak a mérkőzésbe, de nekünk is voltak hibáink. Jövő héten 60 percen át fogunk fanatikusan küzdeni, hogy öt gólnál többel nyerjük a meccset. Jól felkészültünk a mérkőzésre, de keveset tudtunk cserélni.”

Ilyés Ferenc és Gulyás Péter is egyetértett társukkal. Mind a ketten sajnálták, hogy nem lett szorosabb a végeredmény, ugyanakkor hazai pályán lehetségesnek tartják a bravúrt, azaz a hatgólos sikert. „Ha otthon 30 százalékkal jobban játszunk, akkor tovább fogunk jutni és mindenki megtudja, mi az hogy Veszprém” – így Gulyás, aki az odavágón két gólig jutott.

Matics lemondott, mégis marad

A KEK-ben érdekelt Pick Szeged is vereséget szenvedett a legjobb nyolc között, ám jóval nagyobb, kilencgólos különbséggel. A német Nordhorn elleni idegenbeli zakót követően a magyar csapat trénere, a válogatottban Hajdu János mellett dolgozó Vladan Matics lemondott a posztjáról.

“Közös megegyezéssel szerződést bontottam a klubbal. Nem volt más lehetőség, a csapat vezetésében változásra van szükség” – idézte Vladan Matic vereség utáni nyilatkozatát a Nemzeti Sport internetes oldala, Lele Ambrus ügyvezető ugyanakkor a távirati irodának azt mondta, hogy a jövő heti visszavágón még biztosan a szerb szakember ül majd a csapat kispadján.

“Az elnökség ezt követően foglalkozik majd az edzőkérdéssel. A játékosok kiálltak Matic mellett és azt mondták, ha elbúcsúznak a KEK-től, még a pénzbüntetést is vállalják.” – fogalmazott Lele. Matics a Délmagyarországnak elmondta, hogy a héten minden megtesz csapatával együtt a továbbjutásért: „Tudom, hogy hibásak vagyunk, hibáztam én is. Jólesett, hogy kiálltak mellettem a játékosok. Van egy hetünk, ennyi idő alatt kell felkészülnünk. Csoda kell a továbbjutáshoz.”

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ciudad Real (spanyol)-MKB Veszprém 29-24
A visszavágót április 4-én Veszprémben rendezik.
(17:15 ó Viasat3)

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Nordhorn (német)-Pick Szeged 34-25
A visszavágót április 4-án Szegeden rendezik.
(17:30 ó SportKlub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik