Élet-Stílus

Ismeretlen Hendrix-felvételt került elő

admin
admin

2009. 03. 30. 21:19

A nagyközönség számára ismeretlen, Jimmy Hendrix líraibb oldalát bemutató házi felvételt árvereznek el a jövő hónapban. A rockikon 14 dalát tartalmazó felvétel akár 100 ezer fontot (33,5 millió forintot) hozhat az eladóknak.

Mark Sutherland, a tulajdonosok egyike szerint Hendrix 1968-ban New Yorkban rögzítette a dalokat, a felvételeket magával vitte Nagy-Britanniába. A zenész hálából ajándékozta a két kazettát szomszédjának, akinek apartmanján keresztül jártak-keltek a Hendrixhez érkezők. Carl Niekirk pár éve egy bárban ücsörögve adta el jelképes összegért egyik barátjának a kazetták egyikét. A másik felvétel sorsáról nem tudnak.

A kazetta felett sokáig jogi csatározás folyt Hendrix örököseivel, most azonban már el lehet árverezni a felvételt. A zenei relikviákat elárverező Fame Bureau igazgatója szerint teljesen biztos, hogy eredeti kazettáról van szó. Az április 28-án kalapács alá kerülő felvételen Hendrix előadásában hallható Bob Dylan Tears of Rage című száma, de vannak dalok az Electric Ladyland című albumáról is. A felvételeken Hendrix énekel és gitározik, a háttérben viszont egy eddig nem azonosított zenész harmonikajátéka is hallatszik.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.