Élet-Stílus

Koeman: az első tíz perc volt kritikus – videó

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este Torghelle Sándor góljával 1-0-ra győzött Albániában, ezzel sorozatban harmadik világbajnoki selejtezőjét nyerte meg, erre 1985 óta nem volt példa. A kapitány elégedett, de már előre tekint.

A Mezey György irányítása alatt szereplő nemzeti csapat az 1986-os vb-selejtezőkön egymást követő öt selejtezőjét megnyerte, Ausztriát és Ciprust oda-vissza, míg a hollandokat idegenben verve.

“Nagyon örülök neki, hogy az én gólommal sikerült elhoznunk a három pontot, rendkívül fontos győzelmet arattunk. Úgy gondolom, mindent megcsináltunk, amit a szövetségi kapitány kért tőlünk. Külön öröm, hogy győzelemmel tudtuk megajándékozni Eisemann László masszőrt, hiszen ez volt a 200. mérkőzése a válogatott mellett” – mondta a találkozó után Torghelle Sándor.

Erwin Koeman, a magyar nemzeti együttes holland szövetségi kapitánya dicsérte csapatát, amiért elvárásainak megfelelően játszott. “Az elején kapkodtunk, de aztán megnyugodott a társaság, s mi irányítottunk a küzdelmes meccsen, Torghelle pedig megint meglőtte szokásos fontos gólját. Büszke vagyok csapatomra, örülök a győzelemnek” – összegzett a németalföldi szakember a sikert követően, aminek köszönhetően a 10 pontossá előlépett magyar válogatott a Máltán nyerő Dánia mögött őrzi második helyét az 1. számú európai selejtezőcsoportban.

“Biztos vagyok abban, hogy olyan csapatot vertünk meg, amely a csoportban hátralévő meccseken még meglepő pontokat fog szerezni. Még mindig nem számolgatunk, realista vagyok, készülünk a következő, szerdai, Málta elleni meccsre. Játékosaimmal hétfőn délben találkozunk az edzőtáborban, akkor derül ki, hogy a sérültek milyen állapotban vannak. Az biztos, hogy Babos Gábor és Dárdai Pál két sárga lapja miatt nem játszhat a máltaiak ellen” – tekintett előre a kapitány.

“Néhány játékosunk fizikailag nincs csúcsformában, és nem volt kellő erőnk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. A szerencse nem állt a mi oldalunkon, s a magyarok a vezetés birtokában igen szervezetten védekeztek” – magyarázta a 0-1-es bizonyítványt az albánok középpályása, Lorik Cana.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik