Élet-Stílus

Kikapott a Veszprém a címvédő otthonában

Ötgólos vereséget szenvedett az MKB Veszprém a Ciudad Real otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

Két hazai gól vezette be a csatát, a Veszprém Gulyás révén a 4. percben talált be először. A lendületbe jött magyarok sorozatban öt gólt szereztek, miközben a címvédő büntetőt is rontott. 3-5 után Källman egymaga négyszer villant, a spanyolok fordítottak, amikor Gulyást és Gált kiállították gyors egymásutánban.

Egyenlő létszámban remekül tartotta magát Mocsai Lajos vezetőedző alakulata. 9-9-nél időt kértek a vendégek, ezt követően pedig két góllal elhúztak. Csakhogy J. Fernandez révén megint a Ciudad Real pillanatai következtek, sorozatban háromszor bevették Peric kapuját. A szünet előtti hajrát jobban bírták a spanyolok, Vujin pedig emberelőnyben büntetőt hibázott, így 15-12-vel mentek pihenőre a csapatok.

A spanyolok trénere, Talant Dusebajev (MTI/EPA)

A spanyolok trénere, Talant Dusebajev (MTI/EPA)

Az olimpiai és világbajnok Abalo révén 18-13-ra módosult az állás, Eklemovics viszont duplázott, és nem engedte meglépni az elitgárdát. Felpörgött a magyar bajnok, és a negyedórával a vége előtt egyenlített (19-19). A vendégtámadások ekkor gördülékenyek és pontosak voltak, mindenki veszélyes volt a kapura. Így aztán a védők figyelme is megoszlott, és ezt nem bírta el a világsztároktól hemzsegő Ciudad Real. Gál kiállítása alatt azonban gyorsan három gólt kapott az Veszprém, majd azonos létszámban Vujin duplázott, Gulyás pedig egyenlített (22-22).

A hazaiaknál mindig akadt valaki, aki lendített a játékon. A hajrában Rutenka és Parrondo kétszer-kétszer sem hibázott, míg Vujin megint kihagyott egy hétméterest, Ilyést pedig kiültették a bírók 28-22-nél. Iváncsik G. még faragott a komoly hátrányon, de így is pokolian keménynek ígérkezik a jövő szombati, veszprémi visszavágó.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ciudad Real (spanyol)-MKB Veszprém 29-24 (15-12)
Gól: Rutenka 6, Abalo, Källman 5-5, Parrondo, Fernandez 4-4, Stefansson, Chema, Metlicic, Urios, Entrerrios 1-1, illetve Iváncsik G. 7, Eklemovics, Vujin 4-4, Gál 3, Gulyás 2, Markovic, Perez, Ilyés, Lapcevic 1-1

További mérkőzések:
HC Zagreb (horvát)-THW Kiel (német) 28-28
Csehovszki Medvegyi (orosz) – Rhein-Neckar Löwen (német) 33-31
Flensburg-Handewitt (német)-HSV Hamburg (német) 25-28

Ajánlott videó

Olvasói sztorik