Élet-Stílus

Fradi-győzelem vezéráldozattal

A Ferencváros labdarúgócsapata a negyedik tavaszi bajnokiját is megnyerte az NB II Keleti csoportjában, ugyanakkor a BKV Előre ellen egyik legjobbja, Ferenczi István egy ütközés következtében megsérült, kórházba kellett szállítani.

A Fradi ezúttal nem brillírozott, de így is legyőzte a vendég BKV Előrét a másodosztályú bajnokság 19. fordulójában, az Üllői úton. Igaz, a győzelemért nagy árat kellett fizetnie: az első félidő hajrájában megsérült Ferenczi István, a zöld-fehérek gólerős csatára, miután összeütközött az ellenfél kapusával.

A támadót kórházba szállították, a klub hivatalos honlapja szerint a fogából lepattant egy darab, illetve zúzódásokat szenvedett, ugyanakkor csontja nem tört el.

Ferenczi már nem volt a pályán, amikor a Ferencváros megszerezte a vezetést: éppen a helyére beállt Robertson volt a gólpasszos, „suta” lövése nyomán Shaw talált be közelről.

A hajrában aztán – Shaw pazar passza után – Robertson megszerezte első bajnoki gólját Fradiban: egy jó csellel elfektette a hálóőrt, majd higgadtan az üres kapuba gurított.

A végén Makrai fejesével ugyan a vendég BKV Előre is betalált, ezzel együtt a ferencvárosiak továbbra is hibátlanok tavasszal a bajnokságban, és magabiztosan vezetik a Keleti csoportot.

NB II, Keleti csoport, 19. forduló:
Ferencváros-BKV Előre 2-1 (1-0)
Gól: Shaw (44.), Robertson (88.), ill. Makrai (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik