Élet-Stílus

Beckhamék erődemonstrációt tartottak

Az angolok barátságos mérkőzésen simán, 4-0-ra verték a szlovák nemzeti tizenegyet. David Beckham gólpasszal ünnepelte a 109. válogatottságát.

David Beckham a szünetben csereként állt be a szlovákok elleni barátságos mérkőzésen, a Wembley Stadionban. Az AC Milan légiósa immáron 109. alkalommal játszott az angol nemzeti csapatban, márpedig a mezőnyjátékosok közül ez még senkinek sem sikerült – az abszolút rekorder a kapus Peter Shilton (125).

Beckham jól játszott (MTI/EPA)

Beckham jól játszott (MTI/EPA)

Beckham beállásakor egyébként már vezettek a nagy fölényben futballozó angolok. A meccs elején, a 7. percben Wayne Rooney és Steven Gerrard mesteri összjátéka után utóbbi gurított középre, és Emile Heskey néhány lépésről nem hibázott.

Heskey később megsérült, majd cseréje, Carlton Cole is kidőlt, őt is le kellett cserélni, ráadásul az ő helyére beállt Peter Crouch sem tudta végigjátszani a barátságos mérkőzést…

A hazaiak második gólját Wayne Rooney szerezte a 70. percben, fejjel talált be Beckham beívelése után, majd egy kiugratás nyomán Frank Lampard lőtt jobb alsó sarokba. A szinte végig alárendelt szerepet játszott szlovákok azonban nem úszták meg ennyivel, a kegyelemdöfést Rooney adta meg a 92. percben.

Az angol csapat jó formában várja az ukránok elleni szerdai vb-selejtezőt, míg a Londonban elkalapált szlovákok a csehek otthonában lépnek majd pályára.

Barátságos találkozó:
Anglia-Szlovákia 4-0 (1-0)
Gól: Heskey (7.), Rooney (70., 92.), Lampard (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik