Élet-Stílus

Sir Alex jövőre visszavonul?

Sir Alex Ferguson, fia állítása szerint, 2010-ben befejezi sikerekkel kikövezett karrierjét. A 67. életévét tavaly szilveszterkor betöltő manchesteri legenda tíz bajnoki címnél jár.

Darren Ferguson szerint apja több mint valószínű, hogy 2010-ben nyugdíjba vonul.

A Peterborough United menedzsere úgy véli, apja valószínűleg a Manchester United 19. bajnoki címével a zsebben szeretné befejezni pályafutását.

A manchesteriek jelenleg 17 címnél tartanak, s nagy esélyük van arra, hogy ez idén eggyel több legyen. Sir Alex 1986 novembere óta szolgálja a klubot, s 23 éves regnálása alatt tíz bajnoki címet, öt FA-kupát és három Ligakupát nyert a „vörös ördögökkel”. A nemzetközi porondon a MU két BL-címmel, egy KEK-győzelemmel, és két Világkupával lett gazdagabb.

Ferguson fő célja: megelőzni a Liverpoolt (dpa)

Ferguson fő célja: megelőzni a Liverpoolt (dpa)

Ifjabb Ferguson szerint apja mindenképpen megvárja, hogy csapatával megelőzzék a 18 bajnoki címmel jelenleg angol csúcstartó Liverpoolt. Ezt követően viszont a pihenésnek szentelheti idejét.

„Remek az egészsége, jól érzi magát, s rendre újult erővel veti magát a munkába” – árulta el a The Sunnak nyilatkozó Darren. „Ha idén nyernek, a bajnoki címek számát tekintve beérik a Liverpoolt. Nyilván ezzel nem éri majd be, és jövőre is nekivág, de ha ismét sikerrel jár, az egyben edzői karrirje végét is jelenti majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik