Élet-Stílus

Törőcsik Mari egyelőre nem lép színpadra

Orvosai tanácsára nem vállalja a szereplést Törőcsik Mari a Nemzeti Színház legújabb produkciójában, a Balázs Zoltán által rendezett Amalfi hercegnőben. A színésznő várhatóan októberben fog visszatérni a színpadra a kaposvári Csiki Gergely Színházban.

„Úgy érzem, jól vagyok, bár zavar, hogy a kezemet még nem tudom használni” – számolt be egészségi állapotáról Törőcsik Mari. Az immunrendszere még nagyon gyenge, ezért orvosai azt tanácsolták, ne kezdjen még próbálni. A színésznő elmondása szerint először őrültségnek tartotta, hogy ő játssza John Webster darabjában Bosola szerepét, aki az eredeti színműben egy életerős, ötvenéves férfi, Balázs Zoltán azonban meggyőzte őt erről, így nagyon készült a vele való közös munkára.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója közölte: igyekeztek mindent megtenni Törőcsik Mari szereplése érdekében, ezért az is felmerült, hogy elhalasztják az Amalfi hercegnő bemutatóját, ez azonban végül nem sikerült. „Így hosszú gondolkodás után döntöttünk úgy, hogy nélküle tűzzük műsorra a darabot” – jegyezte meg. Bosola szerepét Sinkó László alakítja majd, de bekerül a produkcióba Kulka János, Hollósi Frigyes és Söptei Andrea is.

Visszatéréséről szólva Törőcsik Mari elárulta, tervei szerint a kaposvári színházban lép színpadra októbertől Marguerite Duras Naphosszat a fákon című darabjában, melyet Anatolij Vasziljev rendez majd. Alföldi Róbert hozzáfűzte, a produkciót a Nemzeti Színház is szeretné vendégül látni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik