Élet-Stílus

Ocskayról nevezik el a fehérvári jégcsarnokot

Ifjabb Ocskay Gáborról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot - döntött csütörtöki ülésén Székesfehérvár közgyűlése.

Id. Ocskay Gábor, az elhunyt jégkorongozó édesapja elmondta: nagyon köszöni a képviselők gyors döntését, és a közgyűlés által felvázolt két lehetséges változatból az “Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok” elnevezést támogatja.

A közgyűlés még az “Ocskay Gábor Jégcsarnok” elnevezést ajánlotta a családnak. A testület csütörtökön délután már szavazott arról, hogy a kedden éjjel elhunyt jégkorongozónak posztumusz díszpolgári címet adományoz.

Egy szurkoló mécsest gyújt Ocskay Gábor emlékére a székesfehérvári jégcsarnoknál (MTI)

Egy szurkoló mécsest gyújt Ocskay Gábor emlékére a székesfehérvári jégcsarnoknál (MTI)

A válogatott játékos temetése április elsején, szerdán 15:30-kor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben. Az Alba Volán csatárát 13 órakor ravatalozzák fel a róla elnevezendő Fehérvári Jégcsarnoknál. A gyászmenet 14:30-kor indul a temetőbe.

A kilencszeres bajnok, 187-szeres válogatott csatár halálát szívinfarktus okozta.

cortina kerete

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kijelölte azt a keretet, amely hétfőtől együtt készül az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságra.

Tizenhét év után ez az első eset, hogy nem lehet a csapattal a kedden éjjel elhunyt Ocskay Gábor, az együttes másodkapitánya. Az együttesre öt mérkőzés vár a vb előtt. Április 2-án és 3-án Finnországgal, 6-án és 7-én Norvégiával, 22-én pedig a címvédő Oroszországgal csap össze. A vb-n 24-én Szlovákia, 26-án Kanada, 28-án pedig Fehéroroszország lesz az ellenfél.

Ezek után dől el, hogy a kiesés ellen vagy a középdöntőben kell-e pályára lépnie Cortina alakulatának. A keret tagjai hétfőn találkoznak Káposztásmegyeren. Szerdán a játékostársak résztvesznek ifj. Ocskay Gábor temetésén.

A keret
Kapusok: Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán), Szuper Levente (Alba Volán)
Mezőnyjátékosok: Benk András (Alba Volán), Borbás Gergely (Újpest), Ennaffati Omar (Tours), Fekete Dániel (Alba Volán), Fodor Szabolcs (Alba Volán), Galanisz Nikandrosz (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Hegyi I. Ádám (DAB), Holéczy Roger (Budapest Stars), Horváth András (Alba Volán), Jánosi Csaba (Ferencváros), Jobb Dávid (Alba Volán), Kangyal Balázs (Budapest Stars), Kovács Csaba (Alba Volán), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (Budapest Stars), Nagy Gergő (Alba Volán), Rastislav Ondrejcík (Alba Volán), Palkovics Krisztián (Alba Volán), Peterdi Imre (DAB), Sille Tamás (Budapest Stars), Sofron István (Alba Volán), Svasznek Bence (Budapest Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán)
Tartalékok: Kóger Dániel (Salzburg), Hegyi II Ádám (Alba Volán), Kiss Ákos (DAB)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik