Élet-Stílus

Ibrahimovicot elengedi az Inter

Hajlandó megválni az Inter a svéd klasszistól, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik. Babosékat megbüntette az UEFA, Kaká és Adriano kisebb sérüléssel bajlódik. Rövid focihírek.

Az olasz bajnokcsapat elnöke meglepő nyilatkozatot tett. Massimo Moratti egy interjúban elárulta, hogy megfelelő ajánlat esetén hajlandóak megválni a svéd támadótól. „Minden játékosnak megvan az ára, ha kifizetik, vihetik” – mondta az elnök Zlatan Ibrahimovic korábbi nyilatkozatára reagálva.

Az Internazionale Bajnokok Ligája búcsúját követően a 27 éves támadó csalódottságának adott hangot, és kijelentette, hogy szívesen váltana egy olyan klubhoz, amellyel megnyerheti a legrangosabb kupasorozatot.

Ibrahimovic duplázott a legutóbbi bajnokin

Moratti a sztár bejelentését humorral fogadta: „Nehéz olyan csapatot választani, amely a következő évben megnyeri a BL-t. Elképzelhető, hogy Zlatan itthagy minket, és az Inter nélküle végre Európa csúcsára ér” – mondta az elnök. A csapat trénere, Jose Mourinho eközben jelezte, hogy megpróbálja lebeszélni a távozásról a Ibrahimovic-ot.

Megbüntette Babos klubját az UEFA

Megbüntette a kapus Babos Gábort is foglalkoztató holland NEC Nijmegent az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), mert a klub egyik szurkolója egy öngyújtóval megdobta a játékvezetőt a Hamburger SV elleni UEFA Kupa-mérkőzésen.

A NEC 50 ezer eurós bírságot kapott és az UEFA azzal is megfenyegette, hogy ha a pályáján a következő három európai szezonjában újabb atrocitás történik, egy mérkőzést zárt kapuk mögött kell majd megrendeznie.

Az öngyújtó a február 18-i találkozó második félidejében találta el a szlovén bírót, Darko Ceferint. A meccset a német csapat nyerte 3-0-ra, s a NEC végül 4-0-s összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

Cáfol Pelé

Pelé tagadta, hogy drogozással vádolta volna meg Robinhót, a Manchester Cityben futballozó válogatott honfitársát. A brazil labdarúgás élő történelmének számító Fekete Gyöngyszem szerint az újságírók rosszul értelmezték szavait.

“Robinho olyan nekem, mintha a fiam lenne, csak valami félreértés történhetett. Tudom én, hogy mennek a dolgok az újságoknál, el kell adni a lapot…” – hárította át a felelősséget a médiára ama neki tulajdonított kijelentésért, amely szerint pár napja azt mondta, hogy Robinho egy San Paoló-i magánfieszta alkalmával kábítószert fogyasztott, s az ampullákat Brazíliában szerezte be.

Robinho honlapján adott hangot kedden felháborodásának, s leszögezte: elvárja, hogy Pelé – hacsak nem az történt, hogy szavait félreértelmezte a sajtó – vonja vissza állítását, ellenkező esetben beperli őt. A brazil labdarúgó hozzáfűzte, hogy nagyot csalódott Pelében, aki pedig az eszményképe volt.

Tízezer gyerek a lelátókon

A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ) szervezésében – és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jóvoltából – csaknem tízezer gyerek szurkolhat majd a Puskás Ferenc Stadionban jövő szerdán a Magyarország-Málta világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Az MGYLSZ tájékoztatása szerint az április 1-jén 19 órakor kezdődő találkozón a gyerekek körében tekinti meg a mérkőzést több mint húsz MGYLSZ-nagykövet, vagyis korábbi válogatott labdarúgó. Ők fogadják majd a tíz elkülönített szektorba beözönlő gyerekeket a mérkőzés előtt, s végig velük is maradnak.

A Gyermekszektor Program az albánok ellen debütált, tavaly október 11-én ezer ifjú szurkoló lehetett ott a Puskás Ferenc Stadionban.

Kaká és Adriano nélkül a selecao?

Vasárnap a brazil válogatott világbajnoki selejtezőt játszik Ecuadorban. A csapat két sztárjának, Adrianónak (Inter) és Kakának (AC Milan) kérdéses a játéka, miután kisebb sérülés miatt ki kellett hagyniuk a csapat keddi edzését. Előbbinek a bokája rakoncátlankodik, utóbbi pedig a bal lábfejét fájlalja.

A brazil nemzeti tizenegy az ecuadori összecsapás után három nappal Porto Allegrében Peru legjobbjait fogadja. A selecao jelenleg a második – 10 meccsen szerzett 17 ponttal – a selejtezőcsoportjában. Az élen a 23 pontos Paraguay áll, a brazilokat pedig egy pont hátránnyal követi Argentína és Chile.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik