Élet-Stílus

A teherautók sem mennek

A személyautók mellett erőteljesen csökkent a haszongépjárművek forgalomba helyezése is. A piacon azért vannak olyan szereplők is, amelyek növekedést tudtak felmutatni.

Az év első két hónapjában jóval kevesebb, 2522 kishaszongépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, mint tavaly, ami 24 százalékos visszaesést jelent – derül ki a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) adataiból.

A Napi Gazdaság összeállítása szerint az idén a Nissan és a Ford növelte legnagyobb mértékben az eladásait a szegmensben: előbbi 117,5, utóbbi mintegy 41 százalékkal több járművet adott el, mint a múlt év első két hónapjában.

Bár az egyes ügyfelek és flottavásárlók elhalasztják beszerzéseiket, azért a Volkswagen is elégedett lehet: a jövő héten egy 50 járműből álló flottát adnak át a Chiónak.

A Fiatnál a tavalyról áthúzódó flottaszerződéseket nem számítva úgy számolnak, a piaccsökkenés meghaladja a 25 százalékot. Rémi Gábor szerint márciusra már 50 százalék körüli visszaesésre lehet számítani, 2009-ben pedig a tavalyinál összesen 30-40 százalékkal kevesebb járművet adhatnak el.

Az európai trendeknek megfelelően mintegy negyedére esett a Scania értékesítése az idén – mondta Sáránszky Róbert, a Scania Hungária értékesítési igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik