Élet-Stílus

Kubala rekordjára tör Samuel Eto’o

A Málaga elleni, 6-0-ás KO-sikert hozó hétvégi spanyol bajnokin két gólt is Samuel Eto,o jegyzett, miáltal a Primera Divisiónban listavezető FC Barcelona kameruni csatára minden idők ötödik legeredményesebb futballistájává lépett elő klubcsapatában.

A katalánok kiváló támadója 123-nál tart, s egyidejűleg körözte le az eddig előtte egyformán 122 góllal álló, ősbarcelonai Carles Rexachot és holland Patrick Kluivertet – írta kedden a Marca.

Kubala rekordjára tör Samuel Eto’o 1

A 28 éves Eto,o ötödik szezonját tölti a Barcelonánál, s folyamatosan kimagasló “termelékenységének” köszönhetően egyre előbbre lép a házigólkirályok ranglétráján. Ennek első helyét César foglalja el a hivatalos Barca-meccseken összesen szerzett 235 góllal, a néhai magyar klasszis játékos, Kubala László (196) a második, s a brazil Rivaldo (130) a harmadik.

Utóbbi jócskán “lőtávolon” belül van, és méginkább a negyedik pozíció birtokosa, Mariano Martín, aki 124 alkalommal volt eredményes, vagyis egyetlen találatnyival jár már csak Eto,o előtt. Nincs kockázata a jóslatnak, hogy nem sokáig, hiszen a 2008/09-es idényből még 10 forduló hátra van.

A kameruni támadó az idei bajnokságban 27 mérkőzésen produkált 25 gólt, s egyéni csúcsot állíthat fel, ha még kétszer betalál a riválisok kapujába, merthogy a legjobbja 26 bajnoki gól, amelyet a 2005/06-os szezonban ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik