Élet-Stílus

Czink túljutott az első akadályon Miamiban

Czink Melinda legyőzte a szabadkártyával induló horvát Petra Marticot hétfőn a 9 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna női versenyének selejtezőjében.

A kvalifikáció első fordulójában rendezett összecsapáson a világranglista 78. helyén álló Czink Melinda három játszmában, egy óra és 58 perc alatt győzte le a Szávay Ágnes korábbi trénere, Kuhárszky Zoltán által felkészített horvát játékost.

A 18 éves, a rangsorban 188. Martic egyébként alaposan megnehezítette a rutinosabb és hat esztendővel idősebb magyar ellenfele dolgát, a statisztika is alátámasztja, hogy rendkívül szoros csatát vívott a magyar és a horvát hölgy.

Czink nagy küzdelemben nyert (MTI/EPA)

Czink nagy küzdelemben nyert (MTI/EPA)

Hasonlóképpen szerváltak: az első adogatások 62 százalékából értek el pontot mindketten, viszont a második szervák, illetve az azokból szerzett pontok tekintetében Czink valamivel jobb volt (30%-25%). Mind a ketten nyolcszor „brékeltek”, és a megnyert pontokat illetően is alig volt különbség a felek között, a 186 labdamenetből Czink 96-ot, riválisa pedig 90-et „húzott be”.

Czink Melinda következő ellenfele a lengyel Urszula Radwanska lesz, aki két szettben verte a paraguayi Rosanna de los Riost.
A főtáblára kerüléshez egyébként három siker szükséges.

Szávay Ágnes alanyi jogon főtáblás a floridai versenyen.

Selejtező 1. forduló:
Czink Melinda-Martic (horvát) 6:4, 3:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik