Élet-Stílus

Barrichello győzni megy Ausztráliába

A Brawn GP veterán versenyzője, Rubens Barrichello a győzelem lehetőségét sem zárja ki a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A brazil pilóta kiváló hangulatban készül az új szezonra.

Minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es versenyzője, Rubens Barrichello 17. idényét kezdi 2009-ben a Brawn GP-vel. Az egykori Honda-csapat autója, a BGP001-es a teszteken óriási meglepetést okozva a mezőny leggyorsabbjaként mutatkozott be, ezért a brazil pilóta a győzelmet sem zárja ki a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

“Nagyon jó autó, vadonatúj gép, benne a Mercedes erős és megbízható motorjával – egyáltalán nem őrültség a győzelemre gondolni” – mondta a spanyol Marcának Barrichello, aki vasárnap 272. nagydíján rajtolhat.

Újra van esélye a futamgyőzelemre (MTI/EPA)

Újra van esélye a futamgyőzelemre (MTI/EPA)

A 36 éves pilóta visszautasította a riválisok vádjait, miszerint a Brawn autója, pontosabban az ún. diffúzor szabálytalan lenne: “Ha valaki le van maradva, könnyebb azt mondania, hogy az ellenfél szabálytalan, mint még jobb munkát végezni. Igen, mi másképp értelmeztük a szabályokat, de tiszteletben tartottuk őket.”

Barrichello azt mondja, hogy remekül érzi magát a Brawnnál, még a világbajnokkal, Lewis Hamiltonnal sem cserélne, hiszen most egy erős csapatnál versenyezhet a Ferrarinál tapasztalt másodhegedűsi szerep nélkül.

“Nem cserélnék Hamiltonnal. A Brawn adott ilyen jó gépet, miért is akarnék cserélni? Régóta vártam arra, hogy olyan csapatot találjak, ahol a Ferrarinál megszokott körülmények vannak, de nem csak Schumacher kedvéért kell versenyezni. Most először pontosan ott vagyok, ahol szeretnék.”

A tavalyi idény vége után úgy látszott, hogy Barrichello végleg búcsúzhat a Forma-1-től, de ő végig hitt a folytatásban: “Nehéz hónapok voltak, de ezek formálják az ember jellemét. Tudtam, hogy van esélyem, ezért jó kondiban maradtam sőt öt kilót még le is adtam. Szerencsére minden jól alakult, és végül szerződést kaptam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik