Élet-Stílus

Anelka nem játszhat a Liverpool ellen

A Chelsea támadója egy kisebb sérülést szedett össze a hétvégi bajnokin, Ronaldo 30 gólt szeretne idén lőni, Görögországban a helyzet változatlan. Rövid hírek a foci világából.

Nicolas Anelka nagy lábujjának sérülése miatt kihagyja a francia labdarúgó-válogatott litvánok elleni szombati, illetve jövő szerdai világbajnoki selejtezőjét. A Chelsea támadóját – aki 15 találatával vezeti a Premier League góllövőlistáját – Raymond Domenech szövetségi kapitány a Paris Saint-Germain 25 éves futballistájával, Guillaume Hoarau-val helyettesíti keretben. A franciák jelenleg a 7. csoport harmadik helyén állnak, öt ponttal lemaradva a szerbek és a litvánok mögött.

Londoni klubja a Liverpool ellen Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsén nem számíthat a gólerős játékosra, de a visszavágóra feltehetően összedrótozzák. A bajnokságban a Newcastle elleni összecsapást biztosan kihagyja, és a Bolton ellen is kérdéses s szereplése.


Geráék győzelme a hétvége meccse

Holtversenyben Gera Zoltán csapata, a Fulham Manchester United elleni mérkőzését választotta a 30. forduló meccsének a skysports.com weboldal az angol labdarúgó Premier League hétvégi eseményeit értékelve.

A londoni középcsapat szombaton hazai környezetben nagy meglepetésre, 2-0-ra legyőzte a címvédő és listavezető, Bajnokok Ligája-győztes Manchester Unitedet úgy, hogy a második gólt Gera Zoltán szerezte, méghozzá ritkán látható, parádés mozdulattal. A magyar válogatott futballista a 82. percben csereként lépett pályára, öt perccel később pedig egy remekbe szabott, ollózós találattal pecsételte meg az MU sorsát.

Nem véletlen, hogy Gera látványos találatáról több internetes oldal is fotóval vagy videóval emlékezik meg, a Daily Mail honlapján például a meccs beszámolóját illusztrálva éppen az a pillanat látható, amikor a játékos még a levegőben úszik, a közönség pedig – Edwin van der Sarral és Rio Ferdinanddal egyetemben – szájtátva figyeli, ahogy a labda a hálóba vágódik. A Fulham oldalán egy olyan fénykép fogadja a szurkolókat, amelyen a társak Gera nyakában lógva ünnepelnek. A játékos a www.pepsifoci.hu oldalon vezetett blogjában úgy nyilatkozott a gólról, hogy “Az egész pályafutásomat mérlegre téve is azt mondom, hogy benne van a 3 legnagyobb gólban. Talán a San Marino elleni válogatott meccsen rúgott gól, és a Fradi színeiben Sopronban ollózott gól az, ami felveszi ezzel a versenyt.”.

A Fulham-MU meccs mellett egyébként még a vasárnapi Liverpool-Aston Villa (5-0) találkozó érdemelte ki a forduló mérkőzése címet a skysports.com-nál, a két eredménnyel ismét nyílttá vált a bajnoki cím sorsa: a manchesteriek immár csak egy ponttal előzik meg a Liverpoolt, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak riválisuknál.

Cambiasso marad Milánóban

Az Internazionale argentin középpályása 2014-ig meghosszabbította szerződését az olasz bajnokkal. „Nagyon elégedettek és büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen formátumú játékos tagja a keretnek” – nyilatkozta Massimo Moratti, a milánói klub tulajdonosa.

Esteban Cambiasso 2004 óta az Inter játékosa. Az idei szezonban 8 BL-, és 26 bajnoki meccsen lépett pályára, és a vasárnapi Reggina ellen szerezte a második gólját. A válogatottban 42 meccsen négyszer volt eredményes. A 2006-os világbajnokság negyeddöntőjében ő hagyta ki a sorsdöntő tizenegyest a németek ellen.

Harminc gól Ronaldo idei célja

Ebben az évben szeretne legalább harminc gólt szerezni Ronaldo, a brazil Corinthians térdsérülés miatt 13 hónapot kihagyó világbajnok labdarúgója. A 32 esztendős csatár március elején tért vissza, és első három mérkőzésén kétszer eredményes volt. “Ideális lenne, ha hetente egy meccset játszanék és 30 gólt szereznék. Nem lesz könnyű, de a 30 gól egy jó cél” – mondta Ronaldo. “Nyolcvan százalékos állapotban vagyok, és még közel három kiló súlyfeleslegem van.”

A brazilok kedvence 2008. február 13-án, még az AC Milan színeiben, a Livorno elleni olasz bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést, aminek következtében még annak a veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. A Corinthians decemberben szerződtette.

Universiade-induló a női válogatott

A női labdarúgó-válogatott ott lesz a július 1. és 10. között Belgrádban sorra kerülő nyári Universiadén. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatta hétfőn az MTI-t, miután megkapta a részvételről szóló hivatalos értesítést. A főiskolások és egyetemisták világjátékának szervezői az előzetesen jelentkezett országok közül választották ki az indulókat.

Az Universiadén női labdarúgásban öt kontinens 16 csapata lesz érdekelt, a magyar válogatott a D-csoportba kapott besorolást, melyben Írország, Franciaország és Japán együttesével találkozik.



Folytatódik az Olimpiakosz egyeduralma

Sorozatban ötödször lett bajnok az Olimpiakosz a görög labdarúgó-bajnokságban, miután vasárnap este 3-2-re nyert a Panioniosz ellen, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. A pireuszi gárda az utóbbi 13 szezont tekintve 12. alkalommal végzett az élen.

Az Olimpiakosz három fordulóval a zárás előtt 65 pontos, 11-gyel előzi meg a Panathinaikoszt és a PAOK Szalonikit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik