Élet-Stílus

Manuel Pellegrini lehet a Real új edzője

Spanyol lapinformációk szerint a Villarreal szakvezetőjének neve is szerepel a madridi visszatérésén ügyködő Florentino Pérez kívánságlistáján.

A barcelonai Sport úgy értesült, hogy a „galaktikus csapat” megteremtőjeként is híres (hírhedt) Pérez a chilei szakvezető egyik hívének számít – a volt elnök elsősorban a dél-amerikai szakember taktikai felkészültségét tartja nagyra.

A „mérnöknek” (El Ingeniero) becézett Pellegrini esélyeit növeli, hogy a Real kispadjára „megálmodott” Rafa Benítez 2014-ig elkötelezte magát Liverpoolban, míg a jelenleg az Arsenalt és a Milant felkészítő Arséne Wenger illetve Carlo Ancelotti személye körül sok a kérdőjel.

Az olasz ellen az szól, hogy a spanyol fővárosban két bajnoki csapatot is felépítő, ám egyszer sem marasztalt Capellóhoz hasonlóan egy sikeres, de kevésbé látványos stílus képviselője, míg a londoni francia korábban elhárította az érdeklődést, s Madridban aligha fogadnák el, hogy örökösen a „jövő csapatát építse”.

Pellegrinit ráadásul könnyebb megszerezni. Az argentínai regnálása alatt két Clausura-cím (2001: San Lorenzo, 2003: River Plate) mellett előbbi csapatával a Mercosur-kupát is megnyerő edző alapos ismerője a spanyol futballnak, hisz 2004 óta ül a Villarreal kispadján.

Apró érdekesség, hogy Pérez a BL-negyeddöntőben is követheti majd két kiszemeltje „sakkjátékát”, hisz a Villarreal az Arsenal ellenében próbálja majd kivívni a továbbjutást – 2007 tavaszán a londoniak 1-0-s összesítéssel jutottak a döntőbe azok után, hogy Lehmann a visszavágón kivédte Riquelme büntetőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik