Élet-Stílus

Kanoute hármasával nyert a Sevilla (videó)

A dobogóra ácsingózó csapatok közül a Sevilla és a Villarreal is magabiztos győzelemmel abszolválta a Primera División 28. fordulóját.

A Madrigalban a „sárgák” a legutóbbi négy bajnokiját elvesztő Athletic Bilbaót fogadták, s bár az első játékrészben is „egyirányú” volt a forgalom Iraizoz kapuja felé, a hazaiak csak a hajrában törték meg a baszkok ellenállását.

A 68. percben az addig is tanárian osztogató Rossi indult meg a baloldalon, két védőt lerázva magáról keresztbe passzolt a jobbján érkező Cazorlának, s a középpályás jobbal a kapu jobb oldalába lőtt.

A Villarreal-Bilbao bajnoki összefoglalója:

Röviddel a gól után Rossi egy ütemtelen passzal Llorentét hozta ziccerbe, a csatártárs azonban elkapkodta a lehetőséget.

A hazai helyzetek egymást érték, s az olasz támadó szinte mindegyikben benne volt: a 77. percben, becsapva védőjét, remekül vett át egy indítást, s bár egyedül állt Iraizozzal szemben, nem volt „szíve” leadni – fölé csavart, ahelyett, hogy az akciót követő Llorentét játszotta volna meg.

Nem sokkal később eldőlt az időközben megfogyatkozó – Susaetát talpalás miatt kiállította a játékvezető (ez volt a bilbaóiak negyedik piroslapja két mérkőzésen) – Athletic sorsa, a hosszabbításban ugyanis a két védőt is elfektető csereként beálló Matias Fernandez beállította a végeredményt.

A Sevilla-Valladolid mérkőzés összefoglalója:

Sevillában Frederic Kanoute vezette győzelemre a dobogó legalsó fokán állomásozó Sevillát; a támadó előbb jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot, majd Goitom egyenlítő fejesgólja után gyönyörűen dőlt rá Jesus Navas jobboldali beívelésére, és kapásból emelt Villar hálójába.

Kanoutének háromszor gratulálhattak a társak (Marca)

Kanoutének háromszor gratulálhattak a társak (Marca)

Szünet után a mali-i támadó állította be a végeredményt. Luis Fabiano szólógólja után Navarro beíveléséből fejelt a kapuba. A Sevilla magabiztosan tartja harmadik helyét, a Villarreal hat egységgel lemaradva követi.

primera división, 28. forduló

Villarreal-Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
Villarreal, El Madrigal, 21 700 néző. Vezette: Velasco
Gól: Cazorla (68.), Fernandez (91.)
Kiállítva: Susaeta (79.)
Villarreal: Diego Lopez – Angel, Godin, Fuentes, Capdevila – Senna, Cani, Cazorla, Ibagaza (Fernandez, 82.) – Nihat (Llorente, 65.), Rossi (Bruno, 88.)
Bilbao: Iraizoz – Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili – Javi Martinez, Orbaiz (Ion Velez, 86.), Susaeta, Gabilondo – Toquero (Garmnendia, 56.), Llorente

Sevilla-Valladolid 4-1 (2-1)
Gól: Kanouté (8., 43., 70.), Luis Fabiano (57.), ill.Goitom (22.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 66 pont (27 mérkőzés), 2. Real Madrid 60 (27), 3. Sevilla 54, 4. Villarreal 48, 5. Atlético 43 (56-41, 27), 6. Málaga (45-40, 27)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik