Élet-Stílus

Felzárkózott a Hamburg

A Bundesliga 25. fordulójának rangadóján a Hamburg Gelsenkirchenben győzte le a Schalkét, s ezzel pontszámban beérte a dobogós Bayernt és Wolfsburgot.

A kiegyensúlyozott találkozón az első félidőben nem született találat, a második játékrész hajrájában viszont Guerrero két villanása gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

A perui előbb a csereként beálló Boateng labdájával meglódult, majd miután Höwedes nem lépett ki rá, jobbal a kapuba lőtt.

Négy perccel később Pitroipa vezette fel a labdát, Jarolimhoz játszott, aki Jansenhez passzolt: a szélső védő baloldali beadására ismét Guerrero érkezett a legjobb ütemben.

Guerrero (takarva) duplája három pontot ért a Hamburgnak (dpa)

Guerrero (takarva) duplája három pontot ért a Hamburgnak (dpa)

A 80. percben Kuranyi emelt középre, a berobbanó Farfan pedig öt méterről szépített, ám az egyenlítés nem jött össze – sőt, Jansen révén az északiak növelhették volna előnyüket, az ex-müncheni viszont elhamarkodta a lövést.

A Hamburg 48 pontjának köszönhetően megérkezett a második helyen azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állomásozó Bayern-Wolfsburg duó nyakára – az első és a negyedik helyezett között mindössze egy pont a különbség.

Bundesliga, 25. forduló

Schalke-Hamburg 1-2 (0-0)
Veltins-Arena, 61 673 néző. Vezette: Drees
Gól: Farfan (80.), ill. Guerrero (70., 74.)
Schalke: Neuer – Rafinha, Höwedes, Krstajic, Kobiasvili (Pander, 78.) – Jones – Westermann – Rakitic (Halil Altintop, 60.) – Farfan, Sanchez, Kuranyi
Hamburg: F. Rost – Demel (Boateng, 52.), Gravgaard, Mathijsen, Aogo – Tavares, Alex Silva (Benjamin, 40.) – Jarolim – Pitroipa, Jansen – Guerrero

Az élcsoport:
1. Hertha 49 pont, 2. Bayern és Wolfsburg 48 (53-31), 4. Hamburg 48 (39-36), 5. Hoffenheim 44, 6. Stuttgart 42

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik