Élet-Stílus

Négyet lőtt a Fehérvár

A Fehérvár kiütötte a sereghajtó REAC csapatát a Soproni Liga 20. fordulójában. Nyert az MTK és a Haladás, míg Nyíregyházán valóságos gólparádét láthatott a közönség.

A Fehérvár hazai környezetben 4-0-ra nyert a sereghajtó REAC ellen. Gyenge színvonalú mérkőzésen az első félidőben a Fehérvár szerzett vezetést, majd a szünet előtt egy kontratámadás végén növelte előnyét.

A második félidőben abszolút fölényben játszott a Fehérvár, és annak ellenére tudott négy góllal nyerni, hogy helyzeteinek csak a töredékét értékesítette.

A Siófok hazai pályán az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedett minimális különbségű vereséget a Haladástól. A Debrecen elleni kupabravúr után ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtottak a 14 nap alatt ötödik mérkőzésüket játszó balatoniak, a vendégek ugyanis több ziccert elhibáztak, a 8. percben például Kenesei büntetőjét Milinte védte bravúrral.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, ám végül a győzelemért valamivel többet tevő és szerencsésebb szombathelyiek egy, utolsó pillanatokban elvégzett szabadrúgás után szerzett góllal végül nyerni tudtak.

Hajdú gólt szerez a ZTE-Honvéd mérkőzésen (MTI)

Hajdú gólt szerez a ZTE-Honvéd mérkőzésen (MTI)

Három gólt szerzett Nyíregyházán a Kecskemét, de így is csak döntetlent ért el. Az első félidőben a hazai együttes volt aktívabb, veszélyes támadásokat vezetett, ezek közül azonban jó néhányat kihagyott, miközben a vendégek ellentámadásaiban is benne volt a gólszerzés lehetősége.

A második játékrész elején fordulat következett, Odrobéna a 16-os előtt hátulról fellökte a kiugró Szavicsot, piros lapot kapott, ezzel létszámhátrányba került a Nyíregyháza. A kecskemétiek átvették az irányítást, a gólhelyzeteiket azonban az egyenlítést követően jó darabig nem tudták értékesíteni. A hajrában aztán újabb gólváltás következett, ez pedig pontosztozkodással járt.

Az MTK egygólos győzelmet aratott Pakson. Az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk alig forogtak veszélyben. A második 45 percben a Paks többet támadott, Végh bravúrjai mentették meg az MTK-t a góltól. A hajrában Kanta mégis a fővárosiaknak szerezte meg a győzelmet.

A Győr hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvárral. A hazai együttes kezdte jobban a mérkőzést, s a 14. percben Bajzát lőtt 10 méterről a kapu közepébe megszerezve a Győrnek a vezetést. A gól után feljavult a vendégek játéka, s háromszor is eltalálták a kapufát, de egyszer sem tudtak túljárni Sztevanovics eszén.

A második félidőben főként a vendégek akarata érvényesült, ami helyzetekben is megmutatkozott. Zsolnai fejes góljának köszönhetően megérdemelten hoztak el egy pontot Győrből, így igazságos eredmény született.

A Zalaegerszeg hazai környezetben 1-1-es döntetlen játszott a Honvéddal. A széltől támogatott ZTE játszott fölényben az első 45 percben. A zalaiak viszont nem nagyon használták ki a természet segítségét, mindössze kétszer vették célba Rabóczki kapuját. A Honvéd igyekezett földön tartani a labdát, de játékában abszolút nem volt benne a gól.

Varga (ZTE, k), illetve Abraham és Cheikh küzdelme (MTI)

Varga (ZTE, k), illetve Abraham és Cheikh küzdelme (MTI)

A szünet után egy darabig a fővárosiak játszottak fölényben, ám egy idő után a ZTE a széllel szemben is fölényt harcolt ki. A fővárosiak első valamirevaló támadása viszont a csereként beálló Hercegfalvi révén gólt ért, a ZTE azonban nagy erőket mozgósított, és a mérkőzés hajrájában egyenlített. A játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt sikert.

—-Soproni Liga 20. forduló—-

Fehérvár–REAC 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, 1200 néző. Vezette: Farkas
Gól: Radovics (10.), Nagy D. (45.), Farkas B. (57., 11-esből), Kulcsár (91.)
Sárgalap: Vujovics (67.), ill. Kőhalmi (26.), Ambrusz (49.), Erős (66.)
Fehérvár: Sebők Zs. – Andic, Koller, Radovics, Lázár – Nagy D., Farkas B., Sifter (Pavlicsics, 46., Máté, 50.), Szakály D. – Alves (Kulcsár, 78.), Vujovics
REAC: Szántai – Kovács B., Pomper, Ambrusz, Sallai (Pintér, 63.) – Kőhalmi, Cseri, Erős, Jeremiás (Varga Z., 61.) – Dancs (Torma, 87.), Nyerges

Siófok–Haladás 0-1 (0-0)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Szilasi
Gól: Vörös (92.)
Sárgalap: Horváth G. (30.), Nagy (41.), Hegedűs (67.), Ndjodo (78.), ill. Molnár B. (33.)
Siófok: Milinte – Tusori, Hegedűs, Sütő, Horváth G. – Kogler (Koós, 66.), Nagy L., Eugene (Andruskó, 71.), Bojtor (Ndjodo, 46.) – Ivancsics, Magasföldi
Haladás: Rósa – Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Rajos, Molnár B., Vörös – Oross (Andorka, 66.), Kenesei, Sipos N.

Nyíregyháza–Kecskeméti TE 3-3 (2-1)
Nyíregyháza, 1500 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gól: Imedasvili (7.), Apostu (11.), Miskolczi (87.), ill. Montvai (22., 92.), Yannick (48.)
Kiállítva: Odrobéna (47.)
Sárgalap: Minczér (39.), Ramos (47.), Miskolczi (82.), ill. Némedi (36.), Gyagya (38.), Montvai (77.), Schindler (87.)
Nyíregyháza: Illyés – Perényi, Hegedűs, Odrobéna, Cornaci – Zabos, Minczér (Miskolczi, 60.), Imedasvili, Ramos – Stojkov (Oláh D., 81.), Apostu (Szilágyi, 67.)
Kecskemét: Mitrovics – Schindler, Gyagya, Koncz, Farkas I. – Csordás, Némedi, Szavics, Yannick (Balogh, 81.) – Montvai, Kormos (Menyhárt, 46.)

Paks–MTK Budapest 0-1 (0-0)
Paks, 1500 néző. Vezette: Berger
Gól: Kanta J. (89.)
Sárgalap: Szabó J. (18.), Nikolov (75.), Pátkai (87.), ill. Zsidai (49.)
Paks: Csernyánszki – Horváth L., Éger, Szabó J., Pintér – Heffler (Vári, 83.), Zováth, Böde (Sipeki, 60.), Báló (Nikolov, 69.) – Kiss T., Tököli
MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Szekeres, Vadnai (Hídvégi, 80.) – Zsidai, Szabó Á. (Pátkai, 54.) – Hrepka, Kanta J., Gosztonyi (Nagy G., 69.) – Lencse

Győri ETO–Kaposvár 1-1 (1-0)
Győr, 2000 néző. Vezette: Németh Á.
Gól: Bajzát (14.), ill. Zsolnai (76.)
Sárgalap: Staniszics (78.), ill. Gujics (7.), Petrók (51.), Pest (78.)
Győr: Sztevanovics – Odikadze, Stark, Djordjevics, Völgyi – Tokody, Pilibaitis, Józsi, Kink (Brnovics, 80.) – Aleksidze (Sztanisics, 46.), Bajzát (Ahjupera, 73.)
Kaposvár: Kovács Z. – Grúz, Petrók, Zahorecz, Kovácsevics – Hegedűs (Farkas K., 87.), Obrics (Pest, 59.), Gujics, Bogdán (Farkas Z., 65.) – Zsolnai, Nikolics

ZTE-Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 2953 néző. Vezette: Bede
Gól: Hajdú (87.), ill. Hercegfalvi (75.)
Sárgalap: Varga (56.), Miljatovics (62.), ill. Abass (44.), Simics (78.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Varga R. – Alomerovics (Sluka, 15.), Máté, Horváth A., Illés (Hajdú, 80.) – Balázs (Pavicsevics, 52.), Waltner
Honvéd: Rabóczki – Takács (Simics, 51.), Szmiljanics, Debreceni, Filó – Abraham, Lungu, Sztojakovics (Hercegfalvi, 73.), Moreira (Magoc, 39.) – Abass, Benjamin

Az élcsoport:
1.Újpest 42 pont (19 mérkőzés), 2. DVSC 39 (18), 3. Vasas 31 (30-28, 18), 4. MTK Budapest 31 (28-23, 19), 5. Haladás 30 (18), 6. ZTE 29

Góllövőlista
12 gólos: Tököli (Paks), Bajzát (Győr)
11 gólos: Apostu (Nyíregyháza), Hercegfalvi (Honvéd), Rudolf (Debrecen)
10 gólos: Kabát (Újpest), Oláh (Debrecen), Waltner (ZTE)
9 gólos: Zahorecz (Kaposvár)
8 gólos: Csordás (Kecskemét)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik