Élet-Stílus

Nadal-Roddick elődöntő lesz Indian Wellsben

A világelső Rafael Nadal és a hetedik helyen kiemelt Andy Roddick is könnyedén lépett túl ellenfelén az amerikai tenisztorna negyeddöntőjében. A döntőért a spanyol az amerikaival mérkőzik.

Roddick remek játékkal rukkolt elő a címvédő szerb Novak Djokovics ellen. Az amerikai mindössze öt játékot engedett európai riválisának, a rendszerint kevés hibát vétő Djokovics ugyanakkor magának is köszönheti kudarcát, hisz 30 ki nem kényszerített hibát követett el, a tengerentúli 12 rossz ütésével szemben.

„Nem hiszem, hogy Novak büszke lenne a mai teljesítményére, játszott ő már sokkal jobban is” – kommentálta sikerét a nem sokkal később párosban Mardy Fish-sel az oldalán döntőbe jutó Roddick, aki győzelmét fonákütéseinek tulajdonította. „Akkor használtam a fonákomat, amikor kellett, és jól reagáltam az adogatásaira is.”

Leendő ellenfeléhez hasonlóan a spanyol világelső is rengeteg nyerő ütést kivitelezett fonákkal, 25 remek mozdulatának több mint felét, tizenhármat ütötte át így. Kiváló játékának Juan Martin Del Potro nem találta ellenszerét, s bár az argentin megpróbálta sarokról sarokra futtatni a világelsőt: nem sikerült.

A 2007-ben győztes, azt megelőzően az elődöntőben épp Roddickot búcsúztató Nadal szerint kemény tusa lesz az amerikai elleni – a két remek játékos eddig hatszor találkozott, ebből a spanyol négyet nyert meg.

„Andy nagyszerűen játszik. Remekül kezdte az idényt, Ausztráliában elődöntőbe került, majd Dohában döntőt játszhatott, mígnem Memphisben tornagyőztes lett” – dicsérte ellenfelét a 2007-es győztes.

„Nagy kihívás, csak jó játékkal, végig koncentrálval múlhatom felül, az adogatásai ellen csakis agresszív fogadójátékkal lehet keresnivalóm.”

BNP Paribas open, indian wells

Férfiak, egyes, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Del Potro (argentin) 6:2, 6:4
Roddick (amerikai, 7.)-Djokovics (szerb, 3.) 6:3, 6:2
Az elődöntőben:
Nadal-Roddick, Federer (svájci, 2.)-Murray (brit, 4.)

Férfiak, páros, elődöntő:
Mirnyij, Ram (fehérorosz, izraeli)-B.Bryan/M.Bryan (amerikai, 1.) 6:2, 6:4
Fish, Roddick (amerikai)-Gasquet, Wawrinka (francia, svájci) 6:4, 7:6

Nők, egyes, elődöntő:
Zvonarjova (orosz, 4.)-Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:3, 6:3
Ivanovics (szerb, 5.)-Pavljucsenkova (orosz) 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik