Élet-Stílus

Győzelemmel csoportelső a Győr

Csoportelsőként lett elődöntős a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a középdöntő utolsó fordulójában, szombaton 30-28-ra legyőzte a vendég román Valceát.

A sorozatban harmadszor BL-elődöntős Győrnek elég lett volna egy pont is az első helyhez és a vele járó kedvezményekhez, míg a Borbás Ritával felálló vendégek – akiknél Szűcs Gabriella lázas beteg, ezért most hiányzott – csak győzelem esetén előzhettek volna.

Kimaradt helyzetekkel indult a csata, a gólcsendet Hornyák törte meg a 3. percben. Felváltva estek a találatok, aztán Görbicz, Spiridon és Pálinger vezérletével a 18. percre 11-7-re meglépett a Győr.

Több poszton cserélt a szintén elődöntős Valcea, ám a friss emberek erejéből csak arra tellett, hogy ne legyen nagyobb a különbség.

Görbicz, Tomori és Manea csatája (MTI)

Görbicz, Tomori és Manea csatája (MTI)

A szünet után létszámfölényben minden addiginál tetemesebbé vált az előny (17-13), ezt követően azonban felzárkózott a román bajnok, nem sokkal később pedig, emberelőnyös helyzetben ki is egyenlített (17-17).

Ettől kezdve megint együtt haladt a két együttes, Konkoly Csaba vezetőedző több kulcsjátékosát lecserélte, hogy a hajrára pihentek legyenek.

Az elpuskázott támadások után rövid időre fordított a Valcea, majd az utolsó negyedóra 22-22-ről indult. A győri találatokra mindig érkezett válasz, így közelítettek a felek a végjátékhoz.

Tomori blokkolja a román Maiert (MTI)

Tomori blokkolja a román Maiert (MTI)

Luca kiállítása során 28-25-re módosult az állás, s ekkor – 7 perccel a vége előtt – időt kértek a vendégek. Nem adták fel a küzdelmet, emberhátrányban Puscasu duplázott, ezzel megint minimálisra apadt az előny.

A végén Tomori tört be sikeresen, eldöntve a két pont és a csoportelsőség sorsát. Egy óra múlva derül ki, hogy a Győr a Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborggal vagy az osztrák Hypo NÖ-vel – Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien együttesével – vívja az elődöntőt.

A BL elődöntő első mérkőzését április 8. és 12., a visszavágót pedig 15. és 19. között kell megrendezni úgy, hogy a csoportelsők kezdenek idegenben.

Női BL, középdöntő, 6., utolsó forduló:
II. csoport:
Győri Audi ETO KC-Oltchim Valcea (román) 30-28 (15-13)
Vasárnap: Podgorica (montenegrói)-Ljubljana (szlovén)
Az állás:
1. Győr 9 pont/6 mérkőzés (továbbjutott), 2. Valcea 6/6 (tj.), 3. Ljubljana 4/5, 4. Podgorica 3/5

I. csoport:
Podravka Koprivnica (horvát)-Ikast (dán) 36-26 (18-10)
Később: Viborg (dán)-Hypo NÖ (osztrák) 16:15
Az állás:
1. Hypo NÖ 10/5 (tj), 2. Viborg 8/5 (tj), 3. Koprivnica 4/6, 4. Ikast 0/6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik