Élet-Stílus

Gyenge kezdést vár a McLaren

A McLaren-Mercedesnél nem számítanak jó eredményre a jövő heti szezonnyitón, inkább csak azt ígérgetik, hogy később javulni fognak.

A jerezi teszt utolsó két napjának értékelhető eredményei ellenére a csapat futambeharangozó anyagában nem ígér sok jót a McLaren: Lewis Hamilton, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh és a Mercedes-főnök, Norbert Haug is esélytelennek tartja az MP4-24-est az Ausztrál Nagydíjon.

“A több heti téli tesztelés ellenére most is nehéz megmondani, hogy kinek az autója a legjobb, így nagyon izgalmas lesz, amikor Melbourne-ben kiderül.

A rajtrács utolsó harmadában? (MTI/EPA)

A rajtrács utolsó harmadában? (MTI/EPA)

A McLaren talán nem ugyanolyan kilátásokkal érkezik most, mint 2007-ben vagy 2008-ban, de az egész csapat fáradhatatlanul dolgozik majd rajta, hogy visszatérjünk az élre” – mondta a címvédő a szezonnyitó előtt.

Nehéz helyzetben

Az irányítást Ron Dennistől átvevő Martin Whitmarsh nehéz körülmények között mutatkozik be. Elismeri, hogy a győzelem kizárt:

“A 2009-es idény kezdetének abban a tudatban vágunk neki, hogy a csomagunk nem alkalmas arra, hogy pilótáink az élen küzdjenek. Az F1-ben nem lehet takargatni az ilyesmit, ezért annak ellenére, hogy a csapat általában a győzelmekért és a bajnokságért harcol, reális elvárásaink vannak Melbourne előtt. Elszántak vagyunk viszont abban, hogy újra az élre kerüljünk, és nem nyugszunk addig, amíg ez nem sikerül. Nem felejtettünk el győzni” – nyilatkozta az angol szakember.

A csapat hivatalos anyagában a Mercedes motorsport-alelnöke, Norbert Haug azt állította, hogy nem várja az élre a csapatot, de egy interjúban még konkrétabban fogalmazott:

“A tesztek alapján el kell fogadnunk: Melbourne-ben a rajtrács utolsó harmadában leszünk. Van javítanivalónk. A folyamat időigényes, az európai versenyekig, de akár tovább is eltarthat” – mondta Haug a német sporthírügynökségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik