Élet-Stílus

Túl lassú a Bundesliga

admin
admin

2009. 03. 19. 12:43

Lassú a játék a Bundesligában Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, a szakember úgy gondolja, hogy ezért szerepelnek gyengébben a német csapatok a nemzetközi porondon.

A szakember a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva kifejtette, hogy nem a szerényebb költségvetésből kifolyólag szerepelnek a korábbinál gyengébben a nemzetközi porondon a német klubcsapatok.

“Az, hogy az angol bajnokságban lényegesen gyorsabb a játék, nem csupán optikai csalódás. A 2006-os világbajnokság óta hasonlítjuk össze rendszeresen a Bundesligát más bajnokságokkal, és az eredmény egyértelmű: a sprintek száma nálunk hagy némi kívánni valót maga után.”

A szövetségi kapitány lesöpörte azt az unalomig hajtogatott érvelést, hogy az angol klubok azért sikeresebbek, mert komolyabb pénzügyi háttérrel rendelkeznek.

“Sokan ezt hajtogatják döntő érvként, de szerintem ez túlságosan egyszerű kifogás. Nekem egy kicsit más a véleményem, úgy hiszem, több pénz nem hoz magával automatikusan magasabb minőséget. A minőséget munkával lehet emelni, és a javulás nem feltétlenül kapcsolódik az anyagiakhoz. Ismerünk Németországban is olyan klubokat, melyek sokat költenek, mégsem igazán eredményesek” – tette hozzá.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.