Élet-Stílus

Hosszabbított Benítez

További négy évig ül a Liverpool kispadján Rafael Benítez, a Bayern két alapembere meghosszabbította a szerződését, az Európa-bajnok David Villa viszont maga sem tudja, hogy meddig marad Valenciában. Rövid hírek a foci világából.

Marad Benítez

Rafael Benítez meghosszabbította szerződését az FC Liverpool labdarúgócsapatánál, így a spanyol mester 2014 nyaráig irányítja a Vörösök szakmai munkáját. Benítez januárban még visszautasította a Liverpool első ajánlatát. A mostanit, amelynek pénzügyi részletei még nem ismertek, elfogadta.

Lapinformáció szerint azért húzódtak ilyen sokáig a tárgyalások, mert a spanyol szakember nagyobb beleszólást akart a klub átigazolási politikájába.

Az elmúlt hetekben számos pletyka ütötte fel a fejét a 48 éves tréner jövőjével kapcsolatban, ám az elmúlt héten aratott két meggyőző siker (BL: Pool-Real 4-0, Premier League: MU-Pool 1-4) után várható volt, hogy marasztalni fogják az egyesülethez 2004-ben érkező Benítezt. A spanyol tréner 2005-ben a BL-t, egy évvel később pedig az FA-kupát nyerte meg a Gerrardékkal. Idén a bajnokságban négy pont a lemaradásuk a listavezető Manchester Uniteddel szemben, a BL-ben ott vannak a legjobb nyolc között.


Öt éve a Pool kispadján (MTI/EPA)

Öt éve a Pool kispadján (MTI/EPA)


Minden zászló és transzparens engedélyt kapott

Összesen 11 zászlót, illetve feliratot mutattak be, s valamennyi megkapta az engedélyt, tehát mindet be lehet vinni a Puskás Ferenc Stadionban április 1-jén sorra kerülő Magyarország-Málta labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a székházban lezajlott zászló- és transzparens-ellenőrzésen jelen voltak az MLSZ biztonsági bizottságának, valamint a IV., a IX. és a XIX. kerületi rendőrkapitányságok szakemberei. A legnagyobb vitát az engedélyt kiadók között az a transzparens váltotta ki, amellyel készítői arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy Málta szigetén szüntessék be a vonuló madarak vadászatát. Végül ez is “zöld utat” kapott. A többi zászló és transzparens mindegyike gond nélkül átment a rostán.

Az újságírók kérdéseire válaszolva a szakemberek elárulták, amennyiben valaki nem olyan “segédeszközzel” szurkol, melyet engedélyeztek, fellépnek ellene, de a kifogásolt transzparenseket – ha feliratuk nem ütközik jogszabályba – csak levetetik, s elkobozzák a meccs végéig.

Piros-fehér-zöld nemzeti zászlót minden előzetes engedélyeztetés nélkül szabadon lehet lobogtatni, s rajtuk a városok, települések neveit is fel lehet tüntetni, ezeket ugyanakkor még a helyszínen be kell mutatni a kapuknál.


Engedélyezve (MTI)

Engedélyezve (MTI)


Még egy évig bőrgatyában Bommel

A Bayern München labdarúgóklub egy évvel meghosszabbította csapatkapitánya, Mark van Bommel szerződését. A holland légiós eredeti megállapodása június 30-án lejárt volna, így viszont a 2009-2010-es szezonban is a bajorok játékosa lesz.

A 31 éves van Bommel mellett Martin Demichelisszel is megegyezett az egyesület, az argentin védő szerződését 2012-ig hosszabbították meg

Mi lesz Villával?

Sem az ügynöke, se a játékos nem tudja, hogy David Villa hol folytatja a pályafutását. Jelenlegi klubja, a Valencia súlyos anyagi gondokkal küzd. A spanyol sajtóban többször is megjelent már, hogy a csapatnak meg kell válnia a legjobbjaitól, hogy elkerülje a csődveszélyt.

„A klub vezetőinek valamit tenniük kell. Ilyen bizonytalan helyzetben lehetetlenség egy-két hónapnál előrébb tervezni. Davidnak érvényes szerződése van a klubbal, úgyhogy nem aggódunk. Egy biztos, Spanyolországban szeretne maradni” – nyilatkozta Jose Luis Tamargo, az Európa-bajnokság gólkirályának a képviselője.

Szerződést hosszabbított Hajnalék edzője

A Borussia Dortmund vezetősége hosszú távon tervez a nyáron érkezett Jürgen Kloppal. A 41 éves szakember szerződését további két évvel 2012-ig meghosszabbították. A dortmundi klub vezetői már az elmúlt hetekben jelezték, hogy szeretnének megállapodni a Mainz 05-től érkező szakemberrel.

A hosszabbítás így is sokakat meglepett, hiszen a Borussia 2009-ben még egyetlen egy bajnokiját sem nyerte meg, és visszacsúszott a tabellán a kilencedik helyre.

Kihirdették a portugál keretet

Kijelölte a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő portugál labdarúgó-válogatott 21 fős keretét Carlos Queiroz szövetségi kapitány. A portugálok jövő szombaton a svédeket fogadják, míg három nappal később a vb-házigazda dél-afrikaiakkal találkoznak Lausanne-ban, barátságos mérkőzésen.

Kapusok: Daniel Fernandes (VfL Bochum), Eduardo Carvalho (Braga), Beto (Leixoes)

Védők: Bruno Alves (Porto), Goncalo Brandao (Siena), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Chelsea), Nelson (Real Betis), Jose Bosingwa (Chelsea), Rolando (Porto)

Középpályások: Deco (Chelsea), Joao Moutinho (Sporting Lisboa), Maniche (Atlético Madrid), Raul Meireles (Porto), Duda (Malaga), Tiago (Juventus)

Csatárok: Danny (Zenit), Simao Sabrosa (Atlético Madrid), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik