Élet-Stílus

Suarez varázsolt az UEFA-kupában – videó

Az Ajax Amsterdam hazai pályán ugyan ledolgozta egygólos hátrányát a rendes játékidőben, de az Olympique Marseille a hosszabbításban kiegyenlített a labdarúgó UEFA Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a francia gárda jutott a legjobb nyolc közé. A Werder is negyeddöntős.

Az Ajax-OM-találkozó előtt 18 holland szurkolót állított elő a rendőrség, egy ízben pedig a mérkőzést is félbe kellett szakítani, ugyanis lézerrel Zenden szemébe világítottak. A találkozó egy perc szünet után folytatódhatott.

A franciák az első meccsen 2-1-re verték Marco van Basten csapatát, amely ráadásul a téli átigazolási időszakban elveszítette legeredményesebb támadóját. Klaas-Jan Huntelaar nélkül is vezetést szerzett az amszterdami együttes, de Enoh találatára hamar érkezett Niang válasza.

A második félidőben elérkeztek az addig a helyzetek elpuskázásában jeleskedő Suarez pillanatai: az uruguayi csatár a tizenhatoson belül gyönyörűen fordult le védőjéről, majd jobb külsővel a középen érkező Sulejmani fejére varázsolta a labdát.

Az Ajax a hátralévő negyedórában könnyedén belőhette volna a továbbjutást érő gólt, de a francia válogatott Mandanda remekül védett. A hosszabbításban már nagyon óvatosan játszottak a csapatok, az egyetlen komoly helyzetet a Marseille értékesítette: az angol Mears fejjel volt eredményes, és ezzel a nyolc közé juttatta az OM-t.

A Werder az egygólos hazai siker után a kiesés ellen küzdő St Etienne-hez látogatott. A franciák a meccs előtt kijelentették, hogy szeretnének minél hamarabb kiesni a kupából, hogy a bajnokságra koncentrálhassanak. A Werder élt a lehetőséggel, és a 25. percre háromgólosra növelte összesítésben az előnyét. A csalódott hazai szurkolók tiltakozásul hátat fordítottak a pályának

A kedvenceik azonban nem adták fel a kilátástalan helyzetben sem, igaz a második félidőben szerzett két góljukban vastagon benne volt az elkényelmesedő Werder-védelem. A 2-2-es végeredmény a lényegen már nem változtatott, a németek jutottak tovább.


Uefa-Cup St. Etienne – Werder Bremen – MyVideo

UEFA Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Ajax Amsterdam (holland)-Olympique Marseille (francia) 2-2 (1-1, 2-1, 2-1)


Gól: Enoh (33.), Sulejmani (74.), illetve Niang (35.), Mears (109.)
Továbbjutott: az Olympique Marseille 4-3-as összesítéssel

Saint-Etienne (francia)-Werder Bremen (német) 2-2 (0-2)


Gól: Benalouane (64.), Grax (92.), illetve Prödl (6.), Pizarro (28.)
Tj.: a Werder Bremen 3-2-es összesítéssel



Csütörtöki program:

Metaliszt Harkov (ukrán)-Dinamo Kijev (ukrán) 18 ó (0-1)
Sahtar Doneck (ukrán)-CSZKA Moszkva (orosz) 18:30 ó (0-1)
Zenit (orosz)-Udinese (olasz) 18:30 ó (0-2)
Galatasaray (török)-Hamburger SV (német) 20:30 ó (1-1) (ZDF)
Aalborg (dán)-Manchester City (angol) 21 ó (0-2)
SC Braga (portugál) – Paris Saint-Germain (francia) 21:30 ó (0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik