Élet-Stílus

Egy sikerre az aranytól az Alba Volán

Az Alba Volán 5-0-ra nyert az Újpest otthonában a jégkorong ob I döntősorozatának negyedik, csütörtöki mérkőzésén, így a székesfehérváriakat már csak egyetlen siker választja el attól, hogy megszakítás nélkül sorozatban hetedszer bajnokok legyenek.

Kimaradt emberelőnyökkel indult a fontos csata, a vendégek fél perces kettős fórt hagytak ki. Mindkét gárda – szemben a korábbi három összecsapással – főleg a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Az első harmadban alig akadt nagy helyzet, csupán a fehérvári Kovács – akinek édesapja legendás újpesti hátvéd volt – hagyta ki a kihagyhatatlant.

A második játékrész elején Sofron vágta be a kapu mögül visszatett korongot, majd tíz másodperc múlva Palkovics korcsolyázta le hátvédjét, és higgadtan talált be a jobb alsó sarokba. Megzavarodott az Újpest, az Alba-támadások ebben a szakaszban veszélyesek voltak. A 36. percben Kadlubiak saját kapuja előtt adta el a pakkot, Fodor pedig nem hibázott.

Hibátlanul védett Szuper (MTI)

Hibátlanul védett Szuper (MTI)

A záró harmadban sem tudott igazán támadni a fővárosi együttes, sőt, Palkónak kellett nagyokat védenie. Aztán ő sem segíthetett, amikor az 57. percben Ocskay erős lövése nyomán a korong irányt változtatott Hetlet védő botján. Tizennyolc másodperccel a vége előtt ugyancsak Ocskay adta meg a kegyelemdöfést.

Az Újpest az eddigi négy felvonáson egyszer sem talált be a harmadik harmadban, ugyanakkor 11 gólt kapott ebben a szakaszban.

A Volán szombaton egy újabb hazai sikerrel tizedszer, sorozatban pedig hetedszer lehet bajnok.

Döntő, 4. mérkőzés:
Újpest-Alba Volán 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)
Gól: Sofron (24.), Palkovics (24.), Fodor (36.), Ocskay (57., 60.)
A negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 az Alba
Volán javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik