Élet-Stílus

Dubait utánozza Egyiptom

Tizenkét hatalmas, összefüggő lagúna kristálytiszta vízzel és szigetekkel – ezt álmodta meg egy chilei cég, a Crystal Lagoons az egyiptomi sivatagba. A tervek szerint idén júliustól Sharm el-Sheikhnél egy 8,8 hektáros területen igazi vízi paradicsom várja a turistákat.

A nyári szezontól egy újabb különleges látnivalóval csalogatja a pihenni vágyókat az egyiptomi Sínai-félsziget. A legújabb luxusprojekt nyomán lagúnák és mesterséges szigetek, 5 csillagos hotelek, apartmanok, múzeumok és plázák létesülnek 3 km-re a Vörös-tengertől, Sharm el-Sheikhnél.

A Csillagos Városa látványterve

A Csillagok Városának a látványterve

A Csillagok Városa névre keresztelt komplexum csak a kezdete a megugró egyiptomi ingatlanberuházásnak. A Crystal Lagoons cég Hurghadától 50 km-re délre, az Abu Soma félszigetén (Kairótól 500 km-re délre) már az újabb projektet készíti elő. A Sharm el-Sheikh-i beruházásnál nagyobb (közel a duplája) és drágább létesítményt húznának fel 2009 végétől. Az Abu Soma-i luxuskomplexum – amelyet majd egy alexandriai beruházás követ – 10 hotelt, 18 lagúnát és egy 18 lyukú golfpályát foglalna magába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik