Élet-Stílus

Ütős este lesz a hajón

Március 29-én harmincéves fennállása óta először jön Budapestre a grazi Studio Percussion különleges ütősegyüttes, amely egyedülálló módon ötvözi a viharos ritmusokat a látványvilággal. A színpadon két dobfelszerelés, vibrafonok, marimbák, hét virtuóz muzsikus és a velük egyenrangú vizuális szakemberek.

Az idén harmincéves, 1979-ben alapított Studio Percussion graz kétségkívül a világ egyik legjobb ütősegyüttese. Az állandóan változó tagságú zenekart a grazi dobos-ütőhangszeres Günther Meinhart hozta létre. A Studio Percussion zenéjében a – néha kifejezetten az együttes számára írt – kortárs kompozíciók éppúgy megtalálhatók, mint a dzsessz elemei vagy az afrikai és távol-keleti dobhagyományok.

Ütős este lesz a hajón 1

E szerteágazó zenei világ összefoglalása a Studio Percussion legújabb műsora, ami a sokatmondó Wumm! címet kapta. Másfél óra dob, vibrafon és egyéb ütőhangszerek – első hallásra ijesztően hangzik, de a monumentális, igencsak látványos effektekkel, vetítéssel, fluoreszkáló dobverőkkel, kézi reflektorokkal, gyertyatartókkal, egyedi jelmezekkel előadott show-műsor fantasztikus élmény. Hét virtuóz és energikus zenész, nem mindennapi hangszerek, elsöprő ritmus- és dallamfolyam – ezt kínálja a Wumm! Igazi multimédiás dobszínház, amelyben a szereplők egyszerre zenészek, színészek és szobrok, és a kellékek is egyszerre hangszerek és látványos installációk. Nem véletlen, hogy a Studio Percussion ünnepelt vendége a legkülönbözőbb zenei és művészeti fesztiváloknak a linzi Ars Electronicától a Salzburgi Ünnepi Játékokig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik