Élet-Stílus

Button lealázta Hamiltont

Fernando Alonso hétfői trónfosztása után a Brawn GP kedden újra az élre állt Jerezben. A McLaren hátránya továbbra is jelentős.

Jerezben a Brawn GP befejezte “téli” tesztjét. A csapat utolsó napján Jenson Button újra a leggyorsabb volt, az angol ideje jó háromtizeddel volt jobb a második leggyorsabb Nico Rosbergénél és új pályacsúcsot is jelent.

“A BGP001-es tesztelésének jerezi befejezése a rövid tesztprogramunk eredményes zárását jelenti. Elsősorban az autó megbízhatóságának tesztelése volt a cél, de természetesen örülünk az elmúlt két hétben látott versenyképes köridőknek is. Az e heti jerezi munka különösen hasznos volt, a pilóták értékes beállításokat végezhettek a kasztnin és a Bridgestone gumijait is kipróbálhatták. Alig várom az első futamot, hogy végre versenykörülmények között láthassam az autót!” – mondta a tulajdonos-csapatfőnök, Ross Brawn.

Button körrekordot repesztett (MTI/EPA)

Button körrekordot repesztett (MTI/EPA)

A nap nagyjából problémamentesen telt, csak Rosberg dobta el a Williamst kora délután. Az autó sérülései miatt a német már nem folytatta a munkát. Nelson Piquet jó napot zárt: a kis brazil ugyan panaszkodott az erős szélre, de így is sikerült elérnie kétszeres világbajnok csapattársa tegnapi teljesítményét.

A McLaren Lewis Hamiltonnal még mindig nem váltotta meg a világot, az MP4-24-es továbbra is le van maradva a többiekhez képest. A csapat hétfőn is az aerodinamikán dolgozott.

A teszt szerdán folytatódik, de már csak a Williamsszel és a McLarennel.

Jerez teszt, 03.17.:
1. Button (Brawn-Mercedes) 1:17.844 114 kör
2. Rosberg (Williams-Toyota) 1:18.071 66
3. Piquet (Renault) 1:18.382 133
4. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:19.121 121

Ajánlott videó

Olvasói sztorik