Élet-Stílus

Arsenal-győzelem, balhé a meccs után – videó

A Hully City ugyan vezetést szerzett az Arsenal ellen, ám az „ágyúsok" a hajrában fordítottak, s így bejutottak az FA-kupa elődöntőjébe. Angliában mégsem ez, sokkal inkább a találkozó után történtek szolgáltatják a legtöbb beszédtémát.

A Hull bajnoki meccsen nyert az Arsenal otthonában, tavaly szeptemberben, 2-1-re, és az FA-kupa negyeddöntőjében is előnybe került az Emiratesben. A 13. percben Nick Barmby 15 méterről, balról lőtt a kapu bal oldalába. Látványos gól volt, igaz, a labda megpattant az egyik blokkolni igyekvő védőn.

A folytatásban az Arsenal dominált, de csak a hajrában tudott fordítani. A 74. percben Andrej Arsavin „okos” passza után Robin van Persie hat méterről lőtt a léc alá, majd hat perccel a vége előtt Williams Gallas is betalált: miután egy felívelt szabadrúgást követően a vendégek nem tudtak felszabadítani, a francia védő közelről – Hull City játékosai szerint lesről – bólintott a kapuba.

Az Arsenal 2-1-es győzelmének köszönhetően bejutott az FA-kupa elődöntőjébe, mely során a Chelsea-vel csap majd össze. A másik ágon pedig az Everton és Manchester United küzd meg a fináléba kerülésért.

A londoni találkozó amúgy nem ért véget a hármas sípszóval, Phil Brown, a vendégek menedzsere ugyanis azt állítja, hogy Cesc Fabregas, a hazaiak sérült játékosa összekülönbözött segédedzőjével, Brian Hortonnal, s a vitát köpéssel zárta le.

„Szemtanúja voltam az esetnek, a játékos kijáróban a segítőm felé köpött. Remélem, büszke magára” – mondta a Hull trénere.

A spanyol labdarúgó cáfolta ezt. „Nem igaz, soha sem csináltam ilyet, miért tettem volna most, amikor nem is játszottam…? Megértem a Hullt, nyilván rossz érzés egy véleményes góllal elveszíteni egy fontos meccset, de erről sem én, sem az Arsenal egyetlen alkalmazottja sem tehet” – magyarázta Fabregas.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere nem szolgált semmiféle információval az eset kapcsán. „Köpés!? Nekem ez teljesen új hír, semmit sem tudok erről az egészről” – így a francia edző.

A Hull magyar légiósa, Halmosi Péter kezdő volt a keddi FA-kupa-meccsen, majd a 67. percben lecserélte az edzője.

FA-kupa, negyeddöntő:

Arsenal-Hull City 2-1 (0-1)


Gól: Barmby (13.), ill. Van Persie (74.), Gallas (84.)

Arsenal: Fabianski – Sagna, Gallas, Djourou, Gibbs – Walcott (Eboue, 82.), Song Billong (Bendtner, 64.), Diaby, Vela (Nasri, 64.) – Van Persie, Arsavin

Hull City: Myhill – Ricketts, Gardner, Zayatte, Dawson – Ashbee (Hughes, 46.), Barmby (France, 76.), Geovanni, Fagan – Manucho, Halmosi (Mendy, 67.)

Az elődöntőben:

Arsenal-Chelsea
Manchester United-Everton

A találkozókat április 18-án és 19-én rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik