Élet-Stílus

Bombameglepetések a kupában

A címvédő Debrecen hazai pályán nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát a Siófokkal szemben a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az MTK kétgólos hátrányból állt fel, és jutott tovább idegenben lőtt góljaival az Újpesttel szemben.

Az első meccsen tartalékos felállásban küldte pályára csapatát a Loki trénere, és ez idegenben meg is bosszulta magát: az odavágót 2-0-ra nyerték a siófokiak.

A visszavágón már a hétvégi bajnokin is szereplő csapat kapott lehetőséget, de az első félidő végén gyakorlatilag eldőlt a párharc. A hazai pályán szereplő debreceniek képtelenek voltak feltörni a vendégek védelmét, majd egy jogos tizenegyessel háromgólos hátrányba kerültek.

A fordulás után gyorsan egyenlített a Loki, ám ezután mintha feladták volna a kupacsatát. Ellaposodott a mérkőzés, újabb gól már nem született, így a tavalyi kiírás győztese még csak az elődöntőbe sem jutott be.

Elmaradt a Loki feltámadás (MTI)

Elmaradt a Loki feltámadás (MTI)

A másik keddi párban hihetetlen körülmények között dolgozta le egygólos hátrányát (2-1) az MTK az Újpest otthonában. A hazaiak az első félidőben Simon duplájával gyorsan kétgólos előnyre tettek szert és úgy tűnt, ezzel el is döntötték a továbbjutást, ám Lencse még a szünet előtt szépíteni tudott, életben tartva a vendégek reményeit.

A fordulást követően visszavett az Újpest, Hrepka pedig a 76. percben kiegyenlített. A mindent eldöntő gólt végül Szabó szerezte a 86. percben egy nagyszerű akció végén.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
DVSC-TEVA – BFC Siófok 1-1 (0-1)
Gól: Ivancsics (45. tizenegyesből), illetve Dudu (50.)
Továbbjutott: a BFC Siófok 3-1-es összesítéssel

Újpest FC-MTK Budapest 2-3 (2-1)
Gól: Simon (19., 36.), illetve Lencse (37.), Hrepka (77.), Szabó Á. (86.)
Továbbjutott az MTK 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

Szerdai program:
Győri ETO FC-Kazincbarcika 18 ó (2-1)
Kecskeméti TE-ERECO – Budapest Honvéd 20:45 ó (0-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik