Élet-Stílus

Nem a pénzért villantanak Barrichellóék

Ross Brawn azt állítja, hogy csapata nem a szponzorok elcsábítása miatt remekel a teszten, nem trükköznek, valóban ilyen jók.

A múlt héten a barcelonai teszten elképesztő formában bemutatkozott Brawn GP mindenkit meglepett, de bennünk és másokban is felmerült, hogy a sebesség nem valós, csak a szponzorok figyelmének felkeltése miatt trükköznek, például könnyített autóval köröznek. A csapatfőnök azonban cáfolt.

“Hosszú távú partnereket keresek, nem olyan szponzorokat, akik olcsón beugranának az F1-be csak azért, mert jók a köridők. Már a kétkedők is kezdik felismerni, hogy az autónk tényleg gyors, mindegy milyen beállítással megy, és persze az is számít, hogy nem a gyenge Honda-motor van már benne” – mondta a csapat tulajdonosa és vezetője, Ross Brawn az Auto Motor und Sportnak.

A Mercedestől kapott motorokról Rubens Barrichello is áradozik: “Álomszerűen vezethető a motor. Végre tudom, hogy mire számíthatok, amikor gyorsítok. Kiszámítható és gyönyörűen kezelhető az ereje” – mondta a brazil veterán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik