Élet-Stílus

Megbüntették a Hoffenheimet

Több hétre kidőlt a sorból a Bajnokok Ligája mesterlövészeinek rangsorát vezető Miroslav Klose. Dwight Yorke bírósértegetésért szigorú eltiltást kapott, a brazilok szeretnének visszavágni hazai pályán az „uruknak” a több mint 50 évvel ezelőtti vébéfináléban elszenvedett vereségért. Rövid hírek a foci világából.

Meg kell műteni Miroslav Klose jobb bokáját, a Bayern München labdarúgója így előreláthatólag két hónapig harcképtelen lesz. A német válogatott támadó a rossz talajú pályán egy gödörbe lépett szombaton a VfL Bochum ellen 3-0-ra megnyert bajnoki találkozón. “Sajnos legalább nyolc hetet kell majd pihennie” – nyilatkozta Uli Hoeness, a bajorok menedzsere.

Klose minden bizonnyal nagyon fog hiányozni a bajor klubnak, a Bundesligában ugyanis eddig tízszer volt eredményes az idény során, míg a Bajnokok Ligájában hét találatával listavezető.

Gerrarddal holtversenyben vezeti a BL-mesterlövészek listáját (MTI/EPA)

Gerrarddal holtversenyben vezeti a BL-mesterlövészek listáját (MTI/EPA)

Brazil-uruguayi álomdöntő

Ricardo Teixeira, a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnöke azt reméli, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságon hazája, illetve Uruguay válogatottja játssza majd a döntőt a Maracaná Stadionban. “Természetesen mi nyerjük a vb-t, és ezzel visszavágunk az uruknak az 1950-es vereségért” – mondta a CBF első embere.

Az eddig egyetlen Brazíliában rendezett vb fináléjában a verhetetlennek hitt brazil együttes a Maracaná 220 ezer fanatikusa előtt kapott ki 2-1-re az uruguayiaktól. A vezetést a hazaiak szerezték meg Frica révén, nem sokkal később Juan Alberto Schiaffino egyenlített, majd 11 perccel a hármas sípszó előtt Alcides Edgardo Ghiggia foszlatta szét Flavio Costa kapitány legénységének reményeit.

Eltiltották Fülöp klubtársát

Négy világbajnoki selejtezőn csak a lelátóról szurkolhat, és 4200 dollár bírság megfizetésére kötelezték Dwight Yorke-ot, a trinidadi labdarúgó-válogatott csapatkapitányát.

A 37 éves futballista – aki a Sunderlandnél Fülöp Márton klubtársa – február 11-én a Salvador elleni mérkőzésen kapott piros lapot, mert a hazaiak egyenlítő gólja után hevesen reklamált a mexikói Marco Rodriguez bírónál. Yorke tagadta, hogy obszcénul beszélt volna, ennek ellenére négy találkozót ki kell hagynia.

Yorke a 26. percben büntetőből volt eredményes, ezzel már 2-0-ra vezetett együttese, azonban a hazaiaktól Osael Romero a 82. és a 93. percben is betalált, így lett 2-2 a végeredmény.

Letartóztattak öt skót szurkolót

Letartóztattak hétfőn öt skót férfit a Glasgow Rangers-Zenit tavalyi labdarúgó UEFA Kupa-döntő napján Manchesterben kitört utcai rendbontással összefüggésben. A kora reggeli rajtaütés során elfogott férfiakat Manchesterbe szállították kihallgatásra.

A tavaly májusi találkozóra rendőrségi becslés szerint mintegy 150 ezer, többnyire belépőjegy nélküli skót szurkoló érkezett Glasgow-ból Manchesterbe, ahol a város több pontján elhelyezett óriás-kivetítőkön tervezték nézni a mérkőzést. Az összetűzések azután kezdődtek, hogy a Rangers 2-0-ra kikapott, s a méltatlankodó szurkolók – akiknek a hangulatát tovább rontotta, hogy az egyik kivetítő elromlott, így a meccset nem is láthatták – palackokkal és dobozokkal dobálták meg a felvonuló rohamrendőröket. A rendfenntartók gumibotokkal válaszoltak a támadásra.

Az összecsapásban egy orosz szurkolót késsel megsebesítettek, emellett 15 rendőr is megsérült. Összesen 40 randalírozót állítottak elő.

Kerettag az eltiltott Juhász

Annak ellenére tagja lesz a magyar labdarúgó-válogatott Tiranába utazó keretének Juhász Roland és Bodnár László, hogy eltiltás miatt egyikük sem játszhat az albánok elleni, jövő szombati világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Négy nappal később viszont már mindketten pályára léphetnek a máltaiakkal szemben esedékes itthoni összecsapáson, azzal pedig, hogy elutaznak az albán fővárosba, a közös felkészülés hosszabbra nyújtható.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Erwin Koeman szakvezető pénteken szűkíti 21 fősre a keretet, amely jövő hétfőn kezdi meg az előkészületeket a két találkozóra.

A kerethirdetés előtt Koeman szerdán Angliában megtekinti a Cardiff City-Watford másodosztályú mérkőzést, ugyanis a hazaiaknál Gyepes Gáborra, míg a vendégeknél Priskin Tamásra kíváncsi.

Elúszott Deco szezonja? (MTI/EPA)

Elúszott Deco szezonja? (MTI/EPA)

Deco kihagyhatja a szezon hátralévő meccseit

A sérüléséből a hétvégén visszatérő portugál középpályás a Manchester City elleni bajnokin bicegett le az első félidőben a pályáról. Az első orvosi vélemények szerint a korábbi térdsérülése újult ki.

“Az első félidő derekán jelezte, hogy fájdalmai voltak, képtelen volt folytatni a játékot” – nyilatkozta a Chelsea-t a szezon végéig irányító Guus Hiddink. A holland tréner később hozzátette: nem tartja valószínűnek, hogy ebben a szezonban még pályára léphet a játékmester.

Deco tavaly nyáron igazolt a Chelsea-hez, és az első két bajnokiján kétszer is betalált. Azóta azonban többször is akadályozták kisebb-nagyobb sérülése, augusztus óta egyetlen egy bajnoki találatot szerzett.

Megbüntették a Hoffenheimet

Két játékosa elkésett egy doppingvizsgálatról, ezért hétfőn 75 ezer euróra büntették meg a német labdarúgó-bajnokságban ötödik Hoffenheim együttesét.

A büntetés azért jár, mert a Bundesliga mostani szezonjának meglepetéscsapatából Andreas Ibertsberger és Christoph Janker tíz perccel később érkezett meg, mint kellett volna a mintavételre, a Borussia Mönchengladbach elleni, február 7-i találkozó lefújása után.

A mulasztásért nem a két játékos volt a felelős, mert amint az utóbb kiderült, a csapat orvosa felejtett el szólni nekik időben. Ezért most a klubot marasztalták el, miközben a futballistákat már korábban felmentették, ráadásul a végül is elvégzett tesztelés negatív eredménnyel zárult mindkettőjüknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik