Élet-Stílus

Látogatóbarát lesz a Néprajzi Múzeum

Mintegy 254 millió forintból alakítják látogatóbaráttá a Néprajzi Múzeumot. Az összegből a Kossuth téri palotában új múzeumi bolt, kávézó, kerékpár- és babakocsi-tároló, csomagmegőrző, valamint közönségkapcsolati helyiségek és múzeumpedagógiai műhelyek épülnek.

A múzeum vezetése a régi, immár 8-10 éve formálódó elképzeléseit valósíthatja meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programok pályázatán elnyert összeggel, amelyhez 10 százalékos önrészt kell biztosítania. A projekt keretében valósul meg az előcsarnok világításának korszerűsítése és a kiállítási terek bővítése is, emellett korszerű tartalomszolgáltatásra alkalmas, belső infokommunikációs rendszert építenek ki 2010. augusztus 31-ig. A pályázatnak voltak kötelező elemei is, egyebek mellett az akadálymentesítés, a hátrányos helyzetűek, mozgássérültek közlekedésének megoldása.

A mostani munkák ideje alatt nem zárják be a múzeumot, továbbra is a látogatók rendelkezésére állnak. A bejáratnál információs táblákat helyeznek el, hogy az érdeklődőket tájékoztassák a felújításról.

A múzeum látogatóinak száma tavaly 100 ezer volt; főként iskolás csoportok tekintik meg a tárlatokat, s vesznek részt a múzeumpedagógiai programokon. Sok a külföldi érdeklődő, de a családok is szívesen választják hétvégi időtöltésnek a múzeumlátogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik