Élet-Stílus

Loeb ötvenedik futamgyőzelme

Az idei ralivilágbajnoki sorozat harmadik állomásán, a Ciprus-ralin is a francia Sebastian Loeb diadalmaskodott, aki ezzel az ötvenedik futamgyőzelmét aratta.

Az ír és a norvég futamhoz hasonlóan Cipruson sem lehetett megverni az ötszörös világbajnok Sebastian Loeböt, aki így pályafutása során ötvenedik futamgyőzelmét aratta. A francia klasszis a szigetországban már negyedszer diadalmaskodott.

A Citroën C4 WRC-t hajtó Loeb az első és a második napot is az élen zárta, hat szakaszgyőzelmet aratott, s bár az utolsó napon már nem volt része részsikerekben, így magabiztosan, 27,2 másodperccel verte fordos kollégáját, a finn Mikko Hirvonent, a harmadik helyen pedig a Citroën Xsarával versenyző norvég Peter Solberg végzett – jelentős, 1:49 perccel hátránnyal.

Loeb Cipruson is verhetetlen volt (MTI/EPA)

Loeb Cipruson is verhetetlen volt (MTI/EPA)

„Egész egyszerűen hihetetlen, hogy megszereztük az ötvenedik futamgyőzelmünket is. Az ötven nagy szám, nagyon szép szám,
de természetesen nem állunk meg ennyinél, megyünk az ötvenegyedik győzelemért is” – mondta Loeb, akinek nyolc pont az előnye az összetettben a második Hirvonennel szemben.

Legközelebb, április 3. és 5. között Portugáliában száguld a ralivilágbajnokság mezőnye.

Ciprus-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 4:50:34.7
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 27.2 mp. hátrány
3. Petter Solberg (norvég, Citroën Xsara) 1:49.4 p h.

21. Mayer Gábor (Subaru Impreza) 51:52.7 p h.

Az összetett állása:
1. Loeb Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 30 pont
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 22
3. Dani Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik