Élet-Stílus

A Győr elődöntős a Bajnokok Ligájában

A Győr bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután hazai pályán 34-33-ra győzött a szlovén Ljubljana ellen a középdöntő ötödik fordulójában.

A két csapat első, február 7-i összecsapásán a Győr 35-31-re nyert a szlovén fővárosban. A ljubljanai alakulatból ezúttal hiányzott az éppen az ETO ellen megsérült Triffa, de így is maradt magyar légiós a volt győri Mörtel személyében.

A vendégek a 3. percig vezettek, majd Vérten vezérletével fordított a Győr. Az orosz világbajnok Bodnyeva fejbe lőtte Pálingert, de a kiváló kapus tudta folytatni a játékot.

Beindult a hazai henger, és 7-5 után 14-6-ra elhúzott a Győr.
A támadások gördülékenyek és ami még ennél is fontosabb, eredményesek voltak. A vendégeken azonban segítettek a cserék, sorozatban négyszer találtak a kapuba, ugyanakkor a folytatásban a szünetig visszaállt a megnyugtató különbség.

Egy góllal nyert a Győr (MTI)

Egy góllal nyert a Győr (MTI)

A fordulást követően remekül nyitott a szlovén együttes, ennek köszönhetően felzárkózott 20-17-re. Felváltva estek a gólok, a magyar bajnok pocsékul védekezett ebben a szakaszban, a támadások ugyanakkor emberhátrányban is célba értek.

A 40. percben 24-23-ra módosult az állás a sok eladott labda miatt. Pálinger helyett Herr állt be, de ő sem segített. A 47. percben aztán egyenlített a Krim Ljubljana (29-29), mire
Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője azonnal időt kért.

A vendégeknél Bodnyeva nem ismert lehetetlent, ő tartotta a lelket a többiekben. A Ljubljana emberhátrányba került, de nem tört meg, pedig Görbicz két hetest is értékesített. Rendkívül izgalmasan alakult a végjáték.

Az utolsó percben Pálinger ziccert fogott kézzel, noha a rivális lökés miatt hétméterest érdemelt volna… A győri csapat, amely biztosan elődöntős, a jövő szombaton a román Valceát fogadja.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana (szlovén) 34-33 (19-13)

Oltchim Valcea (román)-Podgorica (montenegrói) 31-22

Az állás:
1. Győr 7 pont
2. Valcea 6
3. Ljubljana 4
4. Podgorica 3

A magyar együttes mellett az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Valcea is továbbjutott, mert pontegyenlőség esetén jobb az összevetésben a Krim Ljubljanánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik